Vzdrževanje in čiščenje sedežnih garnitur

Prevleke iz naravnega govejega usnja

Za čiščenje priporočamo mehko krpo iz usnja, navlaženo z raztopino blagega pralnega sredstva za občutljivo perilo. Madeža ne drgnemo, ampak le obrišemo s suho krpo in pustimo, da se popolnoma osuši.

Pri čiščenju nikoli ne uporabljajte razredčila ali sredstev za odstranjevanje madežev. Uporabite lahko samo priporočena sredstva za nego usnja.

 

Prah in tekočine:

Odstranimo z mehko suho krpo.

 

Jedi, maščobe in prisušene madeže:

Odstranimo s krpo navlaženo z raztopino pralnega sredstva za občutljivo perilo. Madež nato obrišemo s suho krpo in pustimo, da se popolnoma osuši.

 

Priporočamo:

Vsaj dvakrat letno je priporočljivo uporabiti sredstvo za nego usnja. Pri tem je potrebno dosledno upoštevati navodila za uporabo.

 


 

Tekstilne prevleke

Pred čiščenjem je treba s pomočjo lista kontrole kakovosti ugotoviti vrsto tkanine na vašem izdelku. Pri vseh tkaninah je priporočljivo čistilno raztopino najprej preizkusiti na manj vidnem delu.

Za čiščenje lahko uporabimo vodo v kombinaciji s pralnim sredstvom. Uporabljeno pralno sredstvo mora biti blago, namenjeno občutljivemu perilu. Za nasvet čiščenja specifičnih madežev se lahko posvetujete z nami.(link kontakt)

 

Prašni delci in v vodi netopne nečistoče:

Odstranijo se lahko s pomočjo sesalnika z ustreznim nastavkom (krtačo), brez agresivnega drgnjenja in z nastavitvijo blagega sesanja ali pa ročno z mehko krtačo.

 

Madeži v tekočem stanju:

Najprej jih popivnamo s krpo, ki dobro vpija, nato pa očistimo z belo bombažno krpo, navlaženo s čistilno raztopino. Madež odstranjujemo z rahlim drgnjenjem po površini. S čiščene površine je treba odstraniti vse sledove čistila (običajno z bombažno krpo, navlaženo z vodo, ali pa kar s suho krpo) in pustiti, da se čiščeni del popolnoma osuši. Pri materialih, kot so mikrotkanine, pa čiščeno mesto po osušitvi le rahlo skrtačimo.

 

Priporočamo:

Madeže je priporočljivo čistiti takoj ko nastanejo, kajti kasneje postanejo trdovratnejši. Bolj se namreč vpijejo v vlakna, zato je čiščenje težavnejše in manj uspešno.

O podjetju

NOVA O d.o.o.

Francetova cesta 15, 
2380 Slovenj Gradec 

M: +386 (0)2 88 22 062
E: info@nova-o.si

ID številka za DDV: SI 26215420
Matična številka: 3967085000
Transakcijski račun:
SKB banka št.: SI56 0317 5100 0486 047

Prodajni saloni

Mrežo prodajnih salonov imamo razširjeno po vsej Sloveniji. Če bi si naše izdelke želeli ogledati v živo - KLIK do prodajnih mest.

Garancija

Na povezavi si lahko preberete pogoje garancije za naše izdelke. KLIK