storitve

Naj hranjenje dojenčka postane preprosta aktivnost

Dojiti otroka je naša prva in nadvse pomembna vez z njim, ne zgolj v smislu hranjenja, temveč tudi na različne druge načine, saj materino mleko vsebuje hranljive snovi ter protitelesa proti virusom in bakterijam, hkrati pa je tu tudi čustveni vidik in ugodni učinki na zdravje matere. Nekaterim ženskam predstavlja veliko težav, saj je lahko boleče ali pa otrok ne sodeluje na ustrezen način, morda količina mleka ni dovoljšnja ali pa zaradi njegovega zastoja pride do vnetja prsi ter drugo. Pri tem nam lahko pomaga svetovalka za dojenje iz podjetja Veva, ki ponuja spletno predavanje oziroma izobraževalno srečanje še preden se s tem soočimo, za obstoječe mamice, ki so že naletele na ovire, pa spletni tečaj.

sproščena mami za sproščenega otroka

Kako nam svetovalka za dojenje iz podjetja Veva lahko pomaga?

Poleg navedenih spletnih vsebin je na voljo veliko nasvetov in člankov, v katerih je pojasnjeno, kdaj bolečina ni več normalna in moramo poiskati pomoč, kako prepoznamo morebitno glivično vnetje ali soor in ali je dojenček preveč zakrčen oziroma nesproščen kot posledica fizičnih sprememb med porodom. V slednjem primeru svetovalka za dojenje sodeluje z manualnim terapevtom, ki se poslužuje metod, kot so osteopatija, kranio-sakralna in Bownova terapija. Težave povzroča tudi priraščen jeziček, zato je ključno sodelovanje z otorinolaringologi ter vpeljava manualnih terapij.

svetovalka za dojenje2

Sproščena mama za sproščenega dojenčka

V celotnem procesu je bistvenega pomena tudi sproščenost mame, k čemur lahko prispeva svetovalka za dojenje in podpora partnerja. Ženske namreč prejmejo zelo različne informacije ter oporo v porodnišnici ter pri patronažni sestri, prenos znanj med mamami pa utegne biti pomanjkljiv, zato lahko pride do negotovosti. Naše okolje naj postane tako, ki nas bo podpiralo: od posebne hrane, blazin in mazil do raznih pripomočkov, prvi mesec po porodu pa naj skrb za dom in kuho prevzamejo drugi. Svetovalka za dojenje nas lahko tudi usmerja, če želimo prenehati z dojenjem.