storitve

Prevod dokumentov in varno bivanje v tujini

Spadate v skupino ljudi, ki radi v sklopu svojega dela ali študija prav tako uživate kot turisti na dopustu? Potem ne potrebujete nič drugega kot željo po avanturah, radovednost in pa seveda primerno zavarovanje za tujino in dopust brez skrbi.

Latino lokacija, ki vas bo nadvse navdušila, je seveda Španija. In v primeru, če še nimate, si lahko uredite ugodno prevajanje https://www.poliglot.si/prevod-iz-spanscine-v-slovenscino pomembnih dokumentov, za brezskrbno uživanje na tem obmorskem Iberskem polotoku. Prevajanje španščine pa prepustite strokovnjakom, ki to ugodno uredijo namesto vas.

prevajanje španščine1 (2)

Kaj potrebujete za prehod in varno življenje v tujini?

Pred odhodom se prepričajte, da imate urejeno zavarovanje za tujino, v primeru, če bi potrebovali kakšno zdravniško pomoč. Prav tako se pozanimajte, kakšne dokumente boste potrebovali, da si lahko še pravi čas zagotovite ugodno prevajanje španščine. To pomeni, da se vsi pomembni dokumenti, ki so vezani za službeno ali študijsko dejavnost in drugo, preuredijo s Slovenskega v španski jezik.

Največkrat so to kakšni rojstni listi, življenjepisi, delovne izkušnje, kakšni certifikati, diplome, matura in podobno.

prevajanje španščine111

Zavarovanje za tujino izberite pametno!

Zavarovanje za tujino se po navadi sklene glede na čas, ki ga boste v tuji državi preživeli. Torej, če boste odpotovali v tujino več krat na leto, službeno ali na dopust, kjer se boste zadržali do 90 dni, se priporoča letno zavarovanje za tujino.

Kakšna je premija oz. višina zavarovalne vsote?

 • Za potovanja, dopuste in študij v EU, je primerno: Previdno kritje s 25.000 € premijo – 56 €/ osebo;
  Vključuje:

  • Oskrbo in obisk zdravnika,
  • zdravljenje,
  • v primeru akutnega poslabšanja kroničnih bolezni kritje 1000 €,
  • nujne zobozdravstvene storitve, kritje 100 €,
  • zdravila in pripomočke,
  • prevoz do in iz bolnišnice ter v domovino,
  • v primeru resnega zdravstvenega stanja ali smrti: vozovnica za vrnitev v domovino.
 • za službene poti izven EU: Pogumno kritje s 50.000 € premije;
  Vključuje: vse zgoraj našteto z razliko:

  • akutne bolezni, s kritjem 2.000 €,
  • nujne zobozdravstvene storitve, kritje 200 € ter
  • v primeru zloma kosti se vam izplača še do 500 € odškodnine.

Če želite, lahko zraven tega osnovnega, dodate tudi multirisk, ki vam prinese ugodnosti v obliki kritja, za primere, kot so:

 • kraja prtljage/ osebnih dokumentov,
 • zamuda na povezovalni let ali preklic prevoza,
 • zamuda prtljage,
 • pravna pomoč,
 • predujem varščine,
 • nezgodna smrt, kritje v primeru terorizma in podobno.

Multitask se k redni ceni doplača od 12 € do 82 €, odvisno od izbire kritja. Za primer, kadar se boste v tujini prav tako rekreativno ukvarjali s kakšnim športom, imate na voljo tudi takšno vrsto varnosti, ki pa zahteva različna doplačila. Na primer:

Downhill- spust s kolesom in smučanje izven urejenih prog imata 100 % doplačila; potapljanje ali podvodni ribolov zahteva 60 % ter športno prosto plezanje/ treking nad 3000 m/ planinarjenje/ kajtanje 30 % doplačila.

sodni prevodi (2)

Za študente

Se lahko uredijo papirji za izmenjavo ali pa vsa dokumentacija za koriščenje tamkajšnjega bivanja, študija in morebitne štipendije tekom študijskega leta. Za zavarovanje pa imate možnost sklenitve za čas:

 • 90/ 180 dni ali za 1 leto.

Ob sami sklenitvi morate priložiti potrdilo o šolanju ali potrdilo o sprejemu, ki ga je izdala univerza/ šola.

Popolno zavarovanje za tujino in dopust brez skrbi

Kadar imate urejeno primerno zavarovanje za tujino, imate na voljo 24-urno asistenco v materinem jeziku, ki vas usmerja k najbližji zdravstveni ustanovi, vam nudi pomoč za nujne prevoze do bolnišnice, klinike in podobno. V primeru, da potrebujete zdravstveno asistenco v primeru nezgode, enostavno pokličete asistenčni center in pripravite podatke o polici.

Tako bodo lahko hitro uredili vse, kar je potrebno, da se ob nujnosti, varno vrnete v svojo domovino.

Takšno zavarovanje lahko sklenete za celo družino, za par ali za posameznika. Tako vam ne bo treba več pred vsakim potovanjem ali vikend oddihi razmišljati o ponovni sklenitvi in lahko greste kamorkoli, brez skrbi.

prevajanje španščine.q

Odhod v tujino in prevajanje španščine

Odločitev za selitev ali študij ni enostavna, sploh, če je zraven všteta še tujina. Da bo odhod čim lažji, je dobro pred tem urediti vse potrebno, da lahko nato samo spakirate in se odpravite novim dogodivščinam naproti. Prevajanje španščine seveda opravite že doma, da nato v drugi državi potrebne dokumente samo oddate.

Prevajanje španščine je zelo povpraševano, saj sam jezik spada v romanske jezike, ki so uradni jezik kar dvajsetih držav po svetu. Med drugim v: Latinski in Srednji Ameriki, Filipinih, ZDA, Franciji, Italiji, Avstraliji in številnih drugih. Skupaj z angleščino je edini jezik, ki ga govorijo skoraj na vseh celinah, zato kakorkoli pogledamo, se izplača poznati le-tega in ga tudi znati govoriti.

Za kakovostno bivanje, študij, službeno potovanje ali dopust, vam svetujemo, da si torej uredite prevajanje španščine za potrebne dokumente, ki jih boste uporabili v tujini. Zakaj pa prevajanje španščine opraviti doma? Ker je veliko ugodneje in lažje ter v času odhoda brezskrbno, saj v roki že držite vse potrebne prevedene dokumente, ki jih lahko uporabite za koriščenje svojih potreb.

prevajanje španščine (2)