aktualno

Kaj je koloidno zlato?

Koloidna raztopina zlata je raztopina majhnih zlatih delcev v vodi, pri čemer je koncentracija delcev lahko do 1 ppm (1 delec na milijon delcev vode). Za njeno pridobitev se uporablja šibak enosmerni tok, ki potuje skozi elektrolit (destilirano vodo z izjemno nizko vsebnostjo drugih delcev, 0,00 ppm), pri čemer so elektrode izdelane iz zlata. Tekočina ima intenzivno rdečo barvo, če so delci manjši od 100 nm, ali temno rumeno, če so delci večji. Nano delci imajo različne oblike, najpogostejše so kroglice, kocke, valji in stožci. Koloidno zlato uporaba ima pozitivne učinke na preprečevanje staranja in je zelo koristno pri soočanju s kronično utrujenostjo ter različnimi težavami v delovanju telesa.

koloidna raztopina

Starodavna modrost in sodobne raziskave za zdravje

Uporaba najžlahtnejše kovine v medicinske namene sega v zgodovino starih civilizacij, kot sta Egipt in Kitajska. Tovrstna terapija je bila uporabljena za zdravljenje težav s sklepi in kostmi, ki so izhajale iz revmatizma, revmatoidnega artritisa ter splošnega procesa staranja. Arheologi so odkrili, da so ga že pred 4500 leti uporabljali za zdravljenje zob. V srednjeveški Evropi so ga alkimisti dodajali v pijače za zdravljenje artritisa. V antičnem Rimu so uporabljali najžlahtnejšo kovino za zdravljenje aken in kožnih bolezni. Uporaba v sodobni medicini se je začela z odkritjem nemškega bakteriologa Roberta Kocha okoli leta 1890, ko je ugotovil, da tovrstne spojine preprečujejo rast tuberkuloznih bakterij. Koch je za svoje odkritje in raziskave o tuberkulozi prejel Nobelovo nagrado.

Naravna samopomoč brez stranskih učinkov

Koloidna raztopina se najpogosteje uporablja peroralno za notranjo uporabo. Pri njeni uporabi za preventivo ali kurativo se priporoča jemanje ene čajne žličke vsako jutro. Pomembno je, da se za merjenje uporabi plastična ali lesena žlička ter da se koloidna raztopina za nekaj časa zadrži pod jezikom. Običajno se prvi učinki začnejo kazati po enem do dveh mesecih redne uporabe. Šteje se za varno naravno obliko samopomoči pri zdravju. Če se uporablja v skladu z navodili, ni poročil o negativnih ali stranskih učinkih. Vendar je pomembno, da se uživa zmerno in v skladu z navodili, saj prekomerno uživanje lahko povzroči zastrupitev. Doslej ni bilo zaznanih medsebojnih reakcij med zdravili in to tekočino, toda v primeru, ko oseba jemlje druge zdravila, se je priporočljivo posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.

koloidno zlato1

Pravilno shranjevanje za ohranitev kakovosti

Koloidna raztopina se hrani v stekleni posodi, stran od električnih naprav, v najmanjši razdalji vsaj enega metra. Čeprav je steklo lahko krhko in se lahko razbije, je edini primeren material za shranjevanje. Če jo hranimo v plastični embalaži, se čas uporabnosti zelo zmanjša. Prav tako jo ne smemo shranjevati v zamrzovalniku ali hladilniku, saj imata elektro-magnetno polje teh naprav negativen vpliv na stabilnost. V obeh primerih se ioni začnejo združevati v večje molekule ali skupke. Pomembno je poudariti, da takšen koloid ni škodljiv, vendar pa izgubi nekatere od svojih koristnih lastnosti. Če se to zgodi, se lahko prefiltrira skozi primeren filter, preden ga uporabimo. Glede na to, vam svetujemo, da takoj po prejemu stekleničko ovijete z aluminijasto folijo, saj ta varuje njeno vsebino pred elektro-magnetnim sevanjem, ki je prisotno v okolju in lahko vpliva na njeno kakovost.

Koristi za zdravje in lepoto ter njegova vloga pri zdravju srca

Koloidno zlato uporaba uravnovesi delovanje leve in desne polovice možganov. Koloidna raztopina ima pomemben vpliv na zdravje in je bilo prepoznano kot koristno pri različnih boleznih, vključno s težavami srca in artritisom. Študije so pokazale, da lahko pomaga podaljšati življenje bolnikom z rakom, ki niso primerni za operacijo, ter izboljša kakovost njihovega življenja. Poleg tega močno zmanjšuje nelagodje in bolečino, ki ju običajno občutimo. Ko je bilo ugotovljeno, da izboljšuje prekrvavitev, se je začelo veliko uporabljati tudi v kozmetiki. Izboljšana prekrvavitev koži pomaga pri dostavi kisika in spodbuja rast novih, bolj zdravih kožnih celic. To daje koži bolj zdrav in sijoč videz ter ji omogoča, da bolje absorbira hranila ter jo neguje in ščiti.