tehnika

Samsung Galaxy s23 ali iPhone 15 plus?

Iščete zmogljiv telefon, z napredno uporabniško izkušnjo, izjemnimi fotografskimi zmogljivostmi, trajno baterijo, in izvrstno zmogljivostjo? Tokrat smo testirali in primerjali dva izmed najnovejših modelov pametnih mobilnih telefonov različnih operacijskih sistemov – Samsung Galaxy s23 in iPhone 15 Plus. Oba telefona nudita izjemno izkušnjo, ne glede na to, ali ju uporabljate za delo, zabavo ali vsakodnevne opravke. Na povezavi https://www.a1.si/telefoni/iphone-15-plus-128gb-pink si lahko preberete prednosti iPhonovega modela, na spletni strani A1, pa najdete tudi vse o drugem opisanem telefonu.

Samsung Galaxy s23 -1

Samsung Galaxy s23 za najzahtevnejše uporabnike

Telefon je najnovejši dodatek v seriji pametnih telefonov omenjene znamke, ki ponuja številne izboljšave in novosti. Ena izmed glavnih prednosti Samsung Galaxy s23 je njegova zmogljivost. Najnovejši procesor Qualcomm zagotavlja izjemno hitrost in učinkovitost ter gladko delovanje aplikacij, hitro preklapljanje med njimi in brezhibno igranje iger. Oblikovanje je elegantno in sodobno, na voljo je v črni, vijola, zeleni in bež barvi. Izdelan je iz vrhunskih materialov, ki mu dajejo prestižen videz. Zaslon velja za enega najboljših na trgu, saj gre za 5,9-palčni OLED zaslon z ločljivostjo 2340 x 1080 pikslov. Ta ponuja izjemno svetlost, natančne barve in globoko črnino, kar zagotavlja vrhunsko izkušnjo gledanja. Poleg tega podpira tudi osveževanje s hitrostjo 120 Hz, kar je še posebej opazno pri igranju iger in gledanju videoposnetkov.

iPhone 15 plus

Impresivne fotografske zmogljivosti

Fotografske zmogljivosti Samsung Galaxy s23 so impresivne. Telefon je opremljen s tremi zadnjimi kamerami, vključno z 50 MP glavno kamero, 12 MP ultraširokokotno kamero in 10 MP telefoto kamero s 3-kratno optično povečavo. Ta kombinacija omogoča zajemanje izjemno ostrih in podrobnih fotografij v različnih pogojih osvetlitve. Poleg tega telefon omogoča snemanje videoposnetkov v ločljivosti UHD 8K, kar je pomemben podatek za tiste, ki radi ustvarjajo visokokakovostne videoposnetke. Telefon omogoča tudi možnost, da izboljšate temne in zamegljene slike, prenovite meglene GIF-e, zmanjšate šum in povečate jasnost fotografij.

Podaljšana življenjska doba baterije

Litij-ionska baterija z zmogljivostjo 3900 mAh omogoča celodnevno uporabo brez potrebe po vmesnem polnjenju. Poleg tega telefon podpira hitro polnjenje z močjo 25 W, kar omogoča hitro napolnitev baterije v zelo kratkem času. Na voljo je tudi brezžično polnjenje, kar je zelo priročno za tiste, ki se želijo izogniti kablom.

Samsung Galaxy s23

Poskrbljeno za varnost

Vključitev 5G povezljivosti je še ena pomembna prednost naprave Samsung Galaxy s23. Telefon omogoča izjemno hitro prenosa podatkov in nemoteno pretakanje vsebin, poleg tega pa podpira tudi Wi-Fi 6E, kar zagotavlja hitrejšo in stabilnejšo brezžično povezavo. Opremljen z več varnostnimi funkcijami, vključno z ultrazvočnim bralnikom prstnih odtisov pod zaslonom, prepoznavanjem obraza in večplastno zaščito vaših podatkov naprava zagotavlja, da so vaši osebni podatki ves čas zaščiteni pred morebitnimi grožnjami.

iPhone 15 Plus z novimi standardi na trgu

Telefon iPhone 15 Plus je najnovejši model v priljubljeni seriji pametnih telefonov ameriškega proizvajalca, ki postavlja nove standarde na področju pametnih naprav. Ena izmed njegovih ključnih prednosti je njegova zmogljivost. Telefon je opremljen z najnovejšim procesorjem Apple A16 Bionic, ki zagotavlja izjemno hitrost in učinkovitost, gladko delovanje aplikacij in hitro preklapljanje. Operacijski sistem iOS 17 ponuja intuitiven in enostaven uporabniški vmesnik z bogato paleto funkcij, izboljšane možnosti prilagajanja, napredne funkcije za produktivnost, še večjo integracijo z drugimi napravami istega proizvajalca, izboljšano Siri, nova sporočila in izboljšane aplikacije za fotografije.

iPhone 15 plus -1

Elegantno in trpežno oblikovanje

Po izgledu pametni telefon sledi eleganci in preprostosti filozofije znamke. Telefon je izdelan iz vrhunskih materialov, vključno s keramičnim ščitom na sprednji strani in z matiranim steklom na zadnji strani, ki daje telefonu prestižen videz in občutek. 6,7-palčni Super Retina XDR zaslon ponuja izjemno svetlost, natančne barve in globoko črnino.

Za dih jemajoče fotografije

Tako kot vse serije doslej, tudi novi iPhone 15 Plus sledi tradiciji vrhunskih fotoaparatov. Opremljen je z 48 MP glavno kamero in 12 MP ultraširokokotno kamero, kar omogoča zajemanje izjemno ostrih in podrobnih fotografij v različnih pogojih osvetlitve. Telefon omogoča snemanje videoposnetkov v ločljivosti 4K HDR, nočni način in funkcija Deep Fusion pa omogočata zajemanje čudovitih fotografij tudi pri šibki svetlobi.

Samsung Galaxy s23 -2

Delovanje baterije do 25 ur

Z izboljšano kapaciteto baterije omogoča iPhone 15 Plus celodnevno uporabo oz. do 25 ur ogledovanja videoposnetkov brez potrebe po vmesnem polnjenju. Kot številne novejše različice pametnih naprav tudi ta podpira hitro polnjenje, in brezžično polnjenje s pomočjo MagSafe tehnologije. Z novim priključkom USB-C ga lahko polnite z istim kablom kot ostale naprave.

Pri A1 sta na voljo oba, katerega izbrati?

Pametna telefona se razlikujeta v operacijskem sistemu, dizajnu in uporabniški izkušnji, izbira med enim in drugim je odvisna predvsem od vaših osebnih preferenc in potreb. Samsung Galaxy s23 uporablja Android, medtem ko iPhone 15 Plus uporablja iOS operacijski sistem. Tudi oblikovanje obeh telefonov je edinstveno, pri čemer prvi ponuja bolj prilagodljiv vmesnik, napredni procesor, vrhunski zaslon in odlične fotografske zmogljivostmi, jabolček pa je znan po svoji enostavnosti uporabe in celoviti uporabniški izkušnji. Kamere na obeh napravah so vrhunske, vendar z različnimi pristopi k obdelavi slik. Tudi kakovost zaslona in materiali, uporabljeni pri izdelavi, se razlikujejo. Cene se lahko razlikujejo glede na velikost pomnilnika, izbiro naročniškega paketa in barve, vendar oba modela spadata v višji cenovni razred.