dom

Antialergijska prevleka v boju proti pršicam

Imate težave z alergijami? Če spadate med tiste, ki imajo pogosto zamašen nos ali čutite pritisk v sinusih, smrkate ali kihate, potem obstaja verjetnost, da ste prišli v stik s kakšnim alergenom. Lahko da gre za cvetni prah, plesen ali izločke pršic.

V primeru, da v vašem stanovanju ni plesni in ne trpite za sezonskim nahodom zaradi cvetnega prahu, potem so vir vaših težav zagotovo pršice. Ena od najučinkovitejših rešitev za to je lahko antialergijska prevleka za jogi, ki s svojo strukturo preprečuje neposredni stik med vašim telesom in podlago, na kateri spimo, in v kateri se lahko zadržujejo pršice. Teh je lahko največ prav v naših blazinah, vzmetnicah in odejah, zato je pomembno, da med spanjem poskrbimo, da svoje telo zaščitimo pred temi mikroskopsko majhnimi nadlogami.

prevleka proti pršicami

Kako pomembno je spanje na čisti posteljnini?

Ponoči se telo umiri in s padanjem v spanec začnemo globlje dihati. Kar pomeni, da vse, kar se v tistem trenutku nahaja v naši neposredni bližini, lahko vdihnemo. Žal to pomeni zelo slabo novico za vse alergike in predvsem astmatike, ki morajo sploh paziti, da spijo v dobro prezračenem in čistem prostoru.

Pomembno je torej redno pranje vse posteljnine. Ta naj bo prana na vsaj 60 stopinjah Celzija, še bolje na 90. Tudi najkakovostnejša antialergijska prevleka iz sodobnih materialov se lahko pere na 90-95 stopinjah. Tkanina mora biti mehka in zračna, predvsem pa mora biti tkana tako gosto, da pršice, ki se lahko skrivajo v notranjih delih blazin ali vzmetnic, ne morejo priti skozi do vaše kože.

prevleka proti pršicami2

Iz kakšnih materialov so običajno izdelane?

Ker je zaželeno, da je antialergijska prevleka predvsem zračna, pomeni, da mora material omogočati prehajanje zraka med zunanjimi in notranjimi komponentami. Vendar pa mora omogočati tudi mehansko zaščito pred pršicami. Še ena pomembna lastnost materiala je, da ne sme pospeševati potenja, kar pomeni, da mora poleg dobre zračnosti in mehanske zaščite imeti visoko prepustnost za vlago.

Najpogosteje so zato takšne prevleke izdelane iz stoodstotnega poliestra oziroma gosto tkane tkanine iz mikrovlaken. Ker gre za material, ki se dotika vaše kože med spanjem, je pomembno, da je takšna tkanina lahka, zračna in prijetna na dotik, poleg tega se po pranju hitro suši.

prevleka proti pršicami1

Skrb za visoko stopnjo higieničnosti se začne pri obdelavi

S sodobnimi tehnologijami in številnimi inovacijami na področju razvoja izdelkov, ki preprečujejo ali zmanjšujejo težave z alergijami, je tudi to področje tako napredovalo, da so trenutno na trgu na voljo številni visokokakovostni izdelki iz inovativnih materialov.

Da bi takšni izdelki resnično služili svojemu namenu, ne da bi pri tem škodovali človeškemu zdravju zaradi morebitnega nekakovostnega procesa izdelave, ni pomemben le sam material, ampak tudi način obdelave. Zato je pomembno, da so obdelani brez uporabe škodljivih barvil, belil ali podobnih kemikalij.

antialergijska prevleka

Antialergijska prevleka za jogi poskrbi za brezskrben spanec

Verjetno ste že slišali, da skoraj tretjino življenja prespimo. Zakaj bi spali v postelji z dotrajano vzmetnico, ki ni le neudobna, temveč se je v njej po vseh teh letih verjetno namnožilo na milijone pršic? Pogosto se med spanjem tudi znojimo, predvsem pa se z našega telesa tudi ponoči luščijo drobci ostankov odmrle kože. Ti pa so prava vaba za pršice, saj se s tem prehranjujejo.

Kljub temu, da ne pikajo in ne grizejo, pa zaradi svojih izločkov povzročajo veliko neprijetnosti. V izločkih je namreč protein, ki je glavni krivec za cel niz reakcij in številnih zdravstvenih težav.

Kakovost spanja bo nedvomno boljša, saj boste na ta način pršicam preprečili dostop do vaše kože in občutljive sluznice. Tako bodo sčasoma izzveneli tudi neprijetni simptomi, kot so kihanje, pokašljevanje, hropenje in smrkanje. Vaše dihanje se bo lahko umirilo, vi pa se lahko brezskrbno pogreznete v globok spanec.