dom

Kvalitetna keramika za estetski videz vašega doma

Keramika je material, ki ga lahko uporabimo za ureditev različnih prostorov. Uporabna je za kopalnico, hodnike, kuhinjo ter tudi za zunanje dele hiše kot je balkon. izbiramo jo glede na to, kakšne lastnosti si želimo in kakšna bo obraba. Če ne poznate razlik med različnimi vrstami, vam svetujemo, da se pred nakupom posvetujete s strokovnjakom. Ponudnikov na trgu je veliko in ponudba je raznolika, tako da se za vsak okus najde nekaj. Široko ponudbo lahko preverite tudi pri na spletni strani podjetja Keramoteka.

keramika

Značilnosti materiala

Sestavljene so iz dveh delov, spodnji del in glazura. Tiste, ki imajo poleg gline dodan še zrnati pesek, so bolj odporne. Pri glazuri lahko izbirate med mat in videzom sijaja. Ko glazuri dodajo pigmente se ustvari končen videz, ki prostoru daje tudi estetski učinek.

Keramika se razlikuje glede svoji lastnosti, zato ni vsaka primerna za vsak prostor. Če bodo položene v prostoru, ki je bolj izpostavljen vodi, moramo biti pozorni na njihovo vpojnost. Taka, ki vpije malo vode je najbolj kvalitetna, idealno je, da je vpojnost pod 3%. Druga lastnost, ki je tudi pomembna, je trdota. Bolj trda je, bolj je kvalitetna in odporna na obrabo. Trdota se meri z enoto PEI, ki mora biti čim višja.

polaganje keramike

Nakup keramike v podjetju Keramoteka

Keramika, ki jo lahko izberete v salonu je različnega izgleda, tako da boste za vsak prostor našli primerno izbiro. Izbirate  lahko  med imitacijo lesa, unikatnimi mozaiki na voljo pa je tudi moderna in dekorativna keramika ter kopalniška oprema.

Ploščice so na voljo v različnih oblikah in dimenzijah (npr. 10×20, 33×60, 8×33, 31×56 ipd.) razlikujejo pa se tudi v formatih (podolgovati, majhne, srednje) in različni obdelavi (normalna ali ratificirana obdelava) in sestavi (porcelan ali glina). Ponujajo produkte proizvajalcev izključno iz Španije, Portugalske in Italije (npr. Alcalagres in Arcana, Cicogres, Halcon, Emigres, Mainzu ceramica, Monopole, Realonda, Aparici Ceramica, Tau ceramica ipd.).