prehrana in zdravje

Kdaj v nabavo prehranskih dodatkov?

Kadar z običajno prehrano ne dosežemo, da bi telo dobilo vse snovi, ki ji potrebuje  za normalno delovanje, večkrat posežemo po prehranskih dodatkih. Uživamo jih v odmerjenih majhnih količinskih enotah v obliki pastil, kapsul, vrečk s praškom in tablet. Vsebujejo koncentrirane vire hranil s fiziološkim in hranilnim učinkom. So le dopolnila živilom, zato jim ne smemo pripisovati zdravilnih učinkov. Najpogostejše sestavine  teh so minerali, vitamini, maščobne kisline, aminokisline, mikroorganizmi, vlaknine in druge snovi.

Ko telesu primanjkuje Niacin se to pokaže kot dermatitis, ki je občutljiv na svetlobo. Če smo izpostavljeni soncu se naša koža obarva rdeče, postane mehurčkasta in otečena. Zagato rešimo s klikom  na spodnjo povezavo: https://www.hisa-zdravja.si/now-niacin-vitamin-b3-500-mg/. Hiša zdravja ponuja ogromno kakovostnih kozmetičnih izdelkov in naravnih prehranskih dopolnil, zato lahko v njihovi ponudbi najdemo tudi Maca kapsule, ki poskrbijo, da smo fizično in psihično na vrhuncu, spodbujajo plodnost in reprodukcijo ter ohranjajo nivo testosterona v krvi.

Vitamin B3

Kaj je Niacin?

Spada v vodotopno skupino B vitaminov, ki pomagajo sintetizirati spolne in stresne hormone, učinkovit pa je tudi pri izboljšanju cirkulacije in zmanjševanju ravni holesterola. Niacin dviguje raven “dobrega” HDL holesterola in znižuje raven trigliceridov v krvi, še bolje kot zdravila s tem učinkom. V ta namen pa so potrebni zelo visoki odmerki, ki hkrati lahko negativno vplivajo na telo in nastanejo poškodbe jeter, težave s prebavili ali intoleranco na glukozo, zato se je treba posvetovati z zdravnikom pri večjih dozah.

Zdravju je koristen, ker znižuje arteriosklerozo in kopičenje tlaka v arterijah. Če ste preživeli srčno kap,  Niacin zmanjša tveganje za ponovno infarkt. Poleg tega velja, preprečuje razvoj Alzheimerjeve bolezni, osteoartritisa in sladkorne bolezni tipa 1.

Ker zmanjšuje raven LDL in trigliceridov v krvi, zavira razvoj ateroze (kopičenje maščob na stenah krvnih žil in s tem preprečuje zožitev krvnih žil), se včasih uporablja z drugo terapijo proti arteriosklerozi. Ker pa viša raven homocisteina v krvi, ki je povezana s povečanim dejavnikom tveganja za razvoj srčne bolezni, njegova uporaba v visokih odmerkih ni priporočljiva.

niacin B3

Hiša zdravja nudi vse za boljši ‘’jaz’’

Kadar se odločamo za različne nakupe preko spleta, si želimo, da je vse na enem mestu. Ker izdelki za boljše počutje in lepoto sodijo nekako v en koš, pri njih ne bo problem pri izbiri. Podjetje je osredotočeno na prodajo naravnih, varnih in efektivnih produktov, ki vzdržujejo človekovo zdravje, cene pa so tudi dostopne, kljub temu, da je v ponudbi mnogo izdelkov priznanih blagovnih znamk, ki ne vsebujejo nepotrebnih umetnih snovi.

Maca kapsule

Če iščete nekaj za zdrave in močne kosti med menopavzo so Maca kapsule prava rešitev. Ste že slišali za bolezen imenovano Palagra? Če je Niacin v telesu prenizek, se posledice kažejo kot driska, demenca in dermatitis, t.i. ‘’trije D’’, ki pa jih odpravimo z zaužitjem takšnega prehranskega dopolnila. Ponudniki vam nudijo tudi brezplačno nasvet, če slučajno kolebate med izbiro ali pa ne veste po katerem izdelku bi posegli pri določeni težavi. Tudi aktualni blogi vam bodo pomagali z informacijami, kadar vas zanima Niacin, Maca kapsule ali karkoli iz programa o ohranjanju lepote.

hiša zdravja1

Kaj zaužiti za  telesno in umsko moč?

Vse kar je povezano z izboljšanjem spolne sle, hormonskim neravnovesjem in slabo energijo bodo Maca kapsule spravile v red. Tradicionalno se uporabljajo v ljudski medicini za povečanje plodnosti in libida, nekatere legende pa pravijo, da so plemena Inka svojim bojevnikom dala prah pred prihodom na bojišče, ker dviguje energijo in koncentracijo. Danes jo športniki uporabljajo za povečanje energije in izboljšane atletske zmogljivosti.

Raziskave kažejo, da njen prašek prispeva k povečanju mišične mase, moči, energije in zmogljivosti. Poleg tega se je več študij ukvarjalo z vplivom izboljšanja razpoloženja. Rezultati kažejo, da pomaga zmanjšati anksioznost in simptome depresije. Ta rastlina uspeva na nadmorski višini nad 4000m, kjer dejansko ne uspeva nič drugega. Ker tam ni veliko škodljivec lahko rečemo da je zrasla z zelo ekološkem območju. Maca kapsule bodo vaše počutje popeljale na višjo raven, energije pa boste imeli za izvoz.

telesna moč

Jih lahko štejemo pod zdravila?

Odgovor na to vprašanje se glasi: ,,Nikakor ne.’’ Če podamo primer na B vitaminu imenovanim Niacin, ki pomaga pri uravnavanju sladkorni bolezni, tudi tukaj ne gre za pričakovati, da bodo kapsule obolenje odpravile. Vsekakor pa s pravilnim uživanjem prehranskega dopolnila lahko pripomoremo k blaženju simptomov ali izboljšanju telesnih funkcij. Pri pravilni prehrani, aktivnemu življenju in jemanju tega vitamina bomo zdravstveno težavo uspeli držati pod kontrolo, za uspešnejše rezultate pa nam mora zdravnik predpisati zdravila, ki so namenjena specifičnemu stanju.

Bodo samo Maca kapsule vodilo, da boste prekipevali od energije? Ne. Pravilna prehrana, gibanje, zmanjšanje stresa in Maca kapsule kot dopolnitev pri obrokih, pa bo razlog za dobro počutje. Kot prvo moramo poskrbeti za zdrav način življenja, vse ostalo pa je potem le plus, k še boljšemu. Več ko bomo delali na sebi, lažje bomo funkcionirali pri vsakdanjih opravilih in bolj razumeli, da si z tovrstnimi sredstvi le pomagamo da vsi procesi normalno delujejo.