dom

Otroške avdio pravljice za lahko noč

Če se ozremo okoli sebe, bomo zagotovo opazili, da je večina ljudi zazrtih v svoje telefone in tablice ter podobne naprave. Vsi nekam hitimo in bežimo stran od sebe. Odrasli se zaradi vsakodnevnih delovnih in drugih obveznosti utapljamo v nenehnem stresu in izgubljamo stik s sabo. Tisti, ki imajo otroke, pa težko najdejo čas, da bi ga kakovostno preživeli z njimi.

Odlična ideja za preživljanje kakovostnega časa s svojimi malčki so lahko avdio pravljice za najmlajše, ki jim jih lahko predvajate pred spanjem. Tako vam ni treba iskati časa za obisk knjižnic, saj so vam knjižne vsebine v zvočni podobi dostopne prek posebne spletne aplikacije, do katere preprosto dostopate z registracijo in odprtjem uporabniškega računa. Vse, kar morate storiti, je, da si naložite aplikacijo, se registrirate in že so vam na voljo poučne in zabavne avdio pravljice, v katerih lahko sodeluje cela družina.

Vse, ki s prehodom iz enega letnega časa v drugega iščete nova oblačila za svoje male nadobudneže, pa bo morda razveselila novica, da so tudi spletne prodajalne že dobro založene z najnovejšimi modnimi kosi. Med njimi najdemo zanimive in ugodne kose tako za fantke kot za punčke: od najrazličnejših majic in hlač do jopic, trenirk in oblekic. Med malčicami pa so trenutno najbolj priljubljene dekliške pajkice iz bombaža, ki so lahko tanke ali podložene.

 

dekliške pajkice 2

 

Razširite obzorja s pomočjo poučnih vsebin

 

Vsi se dobro zavedamo moči besede. Te nas lahko spodbudijo, tolažijo in pomirijo. To je še kako pomembno prav pri otrocih, ki so še posebej odprti in dovzetni za zunanje informacije. Kako jih torej na pravilen način stimulirati? Za to so nedvomno najprimernejše avdio pravljice, ki obravnavajo najrazličnejše teme, nekatere med njimi pa se lotevajo tudi pomembnejših družbenih problematik.

Tako boste lahko svojega malčka naučili o tem, kako učinkovito premagati strah in obvladati svoja čustva, kako se soočiti z nestrpnostjo in medvrstniškim nasiljem, kako se soočiti z neprijetnimi situacijami in podobno. Nekatere avdio pravljice pa so otrokom lahko v pomoč tudi pri učenju določenih veščin, na primer pri premagovanju težav z govorom. Za to so odlična rešitev logopedske avdio pravljice, ki niso le zabavne, temveč so zasnovane tako, da med poslušanjem in spremljanjem zgodbe malček ponavlja izgovarjavo problematičnih glasov.

 

avdio pravljice 1

 

Avdio pravljice za najmlajše kot spodbuda k pripovedovanju

 

Že v zgodnji starosti imajo otroci potrebo po poslušanju in sprejemanju vsega, kar se dogaja okoli njih. Takrat je vloga zgodbe in pripovedovanja še kako pomembna, saj naj bi prav odrasli s svojimi življenjskimi zgodbami in izkušnjami morali imeti sposobnost, da na otroku prijazen in razumljiv način prenašajo svoje znanje in modrosti skozi različne pripovedne oblike.

Pri pripovedovanju gre za zelo kreativen način prenosa misli v govorni obliki. Obenem je to tudi ena od najbolj ustvarjalnih, a zato tudi zahtevnih miselnih veščin. Pomembno je, da se je naučijo tudi otroci, saj igra ključno vlogo pri razvoju pismenosti.

V kasnejših razvojnih letih pa lahko sposobnost pripovedovanja tudi vpliva na sam učni uspeh. Ker gre za veščino, ki se jo lahko naučimo, nam tu lahko priskočijo na pomoč avdio pravljice, ki spodbujajo malčke k pogovoru o vsebinah, ki jih spremljajo. Posnetek lahko zaustavite in pustite otroku, da o slišani vsebini pove svoje mnenje.

 

avdio pravljice 2

 

Kakovostne in udobne dekliške pajkice za vsak letni čas

 

Med deklicami vseh starosti so dekliške pajkice nedvomno še vedno najljubša izbira. Kako tudi ne, saj lahko izbirajo med različnimi materiali in barvnimi odtenki, pestra pa je izbira tudi pri potiskih in motivih. Poleg tega gre za oblačilo, ki ga lahko nosijo v vseh letnih časih, saj so lahko tanke, podložene ali tudi pletene.

Za toplejše pomladne in poletne dni so najprimernejše tanke dekliške pajkice, ki so povsem oprijete po nogah. Imajo elastičen pas in so na voljo v črni, sivi in modri barvi. Za vse malčice, željne pisanih motivov, pa so na voljo tudi v svetlejših, pastelnih odtenkih ter večbarvne: pikčaste, z rožicami, srčki in drugimi potiski. Izdelane so iz visokega deleža bombaža in manjšega deleža elastana. Gre za izredno mehko in zračno tkanino, ki zagotavlja udobje.

Tudi podložene dekliške pajkice so nekaj posebnega. Izbirate lahko med različnimi barvami in različnimi deleži bombaža. Imajo preprost, elastičen pas brez zapenjanja. Kroj je oprijet tako čez boke kot čez stegna, podložena tkanina pa je zelo mehka in topla. Izbirate lahko med modeli, ki imajo različne potiske po celotnem oblačilu.

 

dekliške pajkice 1

 

Dekliške pajkice iz bombaža za velike in male izbirčnice

 

Poleg tankih in podloženih modelov v klasični oprijeti obliki, pa so na voljo tudi drugačni modeli za vse tiste male izbirčnice, ki si želijo nekaj posebnega, in sicer so to dekliške pajkice s širokimi hlačnicami v spodnjem delu oz. na zvonec. Razveselile bodo tako tiste najmlajše kot tudi starejše deklice, saj so na voljo v različnih velikostih: XS, S, M, L, XL, XXL.

dekliške pajkice

Tudi dekliške pajkice na zvonec so izdelane iz mehkega in udobnega naravnega materiala, saj vsebujejo izredno visok delež bombaža. Ta znaša med 94 in 96 odstotkov, preostali delež tkanine pa vsebuje elastan. Poleg visokega deleža bombaža pa je pri izbiri otroških oblačil potrebno posvetiti pozornost tudi izvoru uporabljenih sestavin. Uporabljeni bombaž naj bo zato pridelan organsko in brez uporabe pesticidov ali škodljivih gnojil.