storitve

Vas zanima obseg ponudbe predplačniških paketov?

Kljub temu, da se večina uporabnikov mobilnih paketov najpogosteje odloči za naročniški paket, je vse več zanimanja za ponudbo, ki vključuje uporabo mobilnih storitev brez naročnine. Te so morda najbolj zanimive prav za tiste, ki nimajo večjih rednih mesečnih stroškov zaradi nižje porabe, kot tudi za tiste z ne preveč globokimi žepi, ki preprosto želijo omejiti svojo lastno porabo. Zanje bodo brez dvoma bolj primerni predplačniški telefoni najugodnejših ponudnikov, med katere zagotovo spada Bob: https://www.bob.si/ponudba-bob/predplacniski-paketi.

Če spadate med skromnejše porabnike telefonskih storitev, bo za vas idealna rešitev predplačniška SIM kartica, ki vam bo omogočila uporabo izbranega mobilnega paketa brez naročnine. V primeru, da bi radi izvedeli več o tem, katere so vam na voljo in kakšni so pogoji, si o tem lahko več preberete tukaj.

predplačniška sim kartica.1

Kako se odločiti za ustrezen paket?

Kot smo že uvodoma namignili, so običajno naročniški paketi bolj primerni za porabnike, ki redno kličejo in pošiljajo kratka sporočila. Mnogi med njimi lahko zaradi poslovnih oz. službenih obveznosti morajo prek mobilne naprave dostopati tudi do interneta. Tudi zanje so na voljo različni naročniški in predplačniški telefoni, ki to omogočajo.

Vendar so vseeno za vse, ki imajo morda manjšo potrebo po določenih storitvah, kot je na primer uporaba interneta oz. prenosa podatkov, primernejši predplačniški telefoni, na katere so vezani paketi z manjšo količino prenosa podatkov. Če te storitve sploh ne uporabljate, se lahko odločite za paket, ki prenosa podatkov sploh ne vključuje.

Ključno pri izbiri je torej poznati svoje potrebe in pravilno predvideti mesečno porabo. Prav od vaše osebne izbire je namreč odvisno, ali bo izbrani paket zadovoljiv vse vaše potrebe, in ali boste tudi zadovoljni s ceno, ki jo boste morali plačati. Glavna razlika med naročniškimi paketi in tistimi, v katere so vključeni predplačniški telefoni, je prav ta, da pri naročnini plačujete za že porabljene količine, medtem ko pri paketih brez naročnine plačujete pravzaprav za vnaprej. Tako morate pred sklenitvijo pogodbe s ponudnikom storitev tudi to upoštevati.

predplačniški telefoni 2

Predplačniški telefoni vam ponujajo različne možnosti

Ponudba je tudi tu precej odvisna od posameznega operaterja oz. ponudnika mobilnih storitev. Najpogosteje je za vse tiste, ki jih bolj privlačijo predplačniški telefoni, možna izbira med dvema glavnima možnostma: z nakupom izbranega paketa vam vaša predplačniška SIM kartica omogoča vključeni bonus določenega števila enot, ki jih lahko porabite v Sloveniji. Te enote so lahko aktivne eno leto, na voljo pa so tudi po prvi polnitvi dobroimetja.

Po uspešno opravljeni aktivaciji številke lahko izbirate med zelo široko ponudbo različnih paketov, ki vam jih omogočajo posamezni predplačniški telefoni, na katere so vezani mobilni paketi. Tako so vam na voljo mobilni paketi, ki vam omejujejo porabo na npr. 6,6 centov ali pa si izberete paket z zakupom enot.

Če izberete prvo možnost, plačujete enotno ceno glede na porabljeno minuto za klic, SMS sporočilo ali pa prenos podatkov, izražen v megabajtih. V primeru, da se odločite za zakup, pa vnaprej plačate določen znesek, v katerega je zajeta točno določena količina posameznih enot, navedenih v ceniku izbranega ponudnika.

Katera je najcenejša predplačniška SIM kartica?

V primeru, da se bolj nagibate k plačevanju naročnine, boste morali osebno obiskati najbližjo poslovalnico izbranega ponudnika in tam skleniti naročniško razmerje. To vključuje izbiro ustreznega paketa in podpis različnih dokumentov. Postopek nakupa ali menjave paketa pa je preprostejši pri predplačniškem paketu, saj preprosto kupite SIM kartico, napolnite dobroimetje in že lahko uporabljate vse storitve, ki vam jih omogoča izbrani paket.

Ne glede na to, ali se bolj nagibate k plačevanju naročnine, ali pa se vam zdijo bolj smiselni predplačniški telefoni, se lahko odločite za ugodnejšo izbiro. To vam omogoča najcenejša predplačniška SIM kartica USIM 3v1, ki jo lahko uporabljajo tako predplačniki kot tudi naročniki. Ker gre za kartico 3v1, jo je možno uporabljati v treh različnih oblikah • mini, mikro ali nano.

Najsodobnejša predplačniška SIM kartica z najnižjo ceno je na voljo prek spleta, in si jo lahko ogledate tukaj. Z nakupom paketa pri najugodnejšem ponudniku mobilnih storitev v Sloveniji boste lahko brezplačno koristili 100 enot v obliki SMS sporočil, telefonskih klicev ali prenosa podatkov. Vse naštete ugodnosti so vam na voljo na območju Slovenije.

predplačniška sim kartica1

Kaj vse vam omogoča izbrani paket?

Enostaven pa ni le postopek nakupa mobilnega paketa brez naročnine, na katerega je vezana predplačniška SIM kartica, temveč tudi postopek menjave operaterja oz. prenosa številke. Nekateri ponudniki vam to možnost ponujajo kar prek spleta, kar pomeni, da vam za menjavo številke ni niti potrebno obiskati poslovalnice.

Posamezna predplačniška SIM kartica vam glede na izbrani paket tako omogoča do 3000 minut klicev v Sloveniji in gostovanje v območju EU/EEA, ravno tako pa lahko pošljete do 3000 kratkih sporočil ter porabite do 70 GB prenosa podatkov. Pod določenimi pogoji pa lahko koristite tudi možnost uporabe mobilnih storitev v EU gostovanju po domačih cenah, kar pomeni, da boste lahko tudi v tujini za porabo plačevali enako ceno kot v Sloveniji. Pogoje za uporabo storitev v tujini preverite na spletnih straneh podjetja Bob.