prehrana in zdravje

Mladostno telo z dodatkom koencim Q10

Ste tudi vi že slišali za Q10? To je tista sestavina, ki jo najdeš v kremi za napeto kožo, kajne? Ja, vendar to ni vse! Q10 najdemo v prehrani in prehranskih dodatkih za številne prednosti, ki nam prinesejo zdravo in mladostno telo. Koencim Q10 lahko najdemo v kapsulah kot prehranski dodatek in ga je priporočljivo jemati 1x na dan. Tak prehranski dodatek najdete pri številnih ponudnikih na spletu, primer: https://www.malinca.si/koencim-q10.html.

Če se odločimo za prehranske dodatke, je seveda pomembno da so le ti kakovostni. Različni prehranski dodatki, ki vsebujejo koencim Q10 v povprečju vsebujejo 100mg te sestavine, kar naj bi zadostovalo potrebam odrasle osebe. Zahtevana količina pa je odvisna od vsakega posameznika glede na prehrano, fizične aktivnosti,…

mladosten videz kože

Koencim Q10 ni vitamin, ima pa podobne učinke

Koencim Q10 je spojina, podobna vitaminom, katero telo proizvaja samo. Najdemo ga v srcu, jetrih in ledvicah. Ker pa ga z leti v telesu najdemo vse manj, je prehrana pomembna pri dobivanju le tega. Sestavina začne upadati po 20 letu starosti. Q10 se nahaja v hrani kot so mastne ribe, drobovina, meso, soja, nekateri oreščki in zelenjava kot je naprimer brokoli. Torej z uživanjem teh živil, poskrbimo dodaten koencim Q10 v našem telesu.

Q10 v hrani

Uporabnost in rezultati

Kot že omenjeno je sestavina odlična za napeto kožo in mlaosten videz, zato ga najdemo tudi v številnih kozmetičnih kremah. Primeren za uporabo pa je za vse od 20. leta starosti naprej, saj takrat začne sinteza Q10 upadati. Učinkovito pa poskrbi tudi za športnike oz aktivne ljudi, ter starejše saj je dobro za srce in življenje brez glavobolov.

Najbolj primeren čas za uživanje prehranskega dodatka je zjutraj ali dopoldan, saj zviša nivo energije. Varen pa je tudi za uporabo pred, med ali po nosečnosti.

Rezultati po uporabi so odvisni od željenega dosežka. Da začutimo učinke, lahko traja vse od 4 do 12 tednov.

kje najdemo koencim