prehrana in zdravje

Zakaj je korejska nega kože tako posebna?

Azijske ženske že od nekdaj slovijo po zavidanja vredni lepi koži in mladostnem videzu. Ne glede na njihovo starost, je koža tako mladih kot starejših brezhibna, brez madežev, mozoljev in pretiranih gubic. Morda lahko to pripišemo dobri genetiki, vendar tudi one niso brezhibne. Razlika med našimi in njihovimi lepotnimi rituali je že v sami filozofiji lepote, nega obraza in kože pa je popolnoma drugačna od naših standardov. Pri njih imajo ženske do kože poseben odnos in se veliko bolj zavedajo, da je zanjo treba skrbeti z vso pozornostjo, ljubeznijo in kakovostnimi izdelki, kot je korejska kozmetika Missha https://missha.si/.

korejska nega kože1

Vzhodni lepotni standardi

Vzhodna predstava o lepoti je popolnoma drugačna od zahodne. Vzhod veliko bolj zagovarja naraven videz z neuporabo ali malo uporabe ličil, ki pa so velikokrat neopazna. Stremijo k dekliškemu videzu, brez pretirane izumetničenosti. Njihov lepotni standard, h kateremu trenutno stremijo vzhodne ženske in ki jim pridno sledi tudi zahodni svet, je ozka postava, bleda koža, ravne obrvi, brezhibna koža in naraven izgled. Tem lepotnim standardom se prilagaja tudi korejska kozmetika.

Zmotno bi bilo misliti, da je koža azijskih žensk brezhibna in lepa že sama po sebi. Za njihovim brezhibnim videzom stojijo ure in ure nege, lepotnih tretmajev in zdrave prehrane. Tako kot koža večine žensk je tudi koža Azijk nagnjena k mozoljčkom, razširjenim poram in mastnim madežem. Ključna razlika med zahodno in vzhodno žensko je v času, kdaj ta začne skrbeti za svojo kožo. Medtem ko ženske na Zahodu za kožo skrbijo šele, ko se težave pojavijo, pa Azijke že od mladih nog skrbijo za preventivo, da do kožnih težav sploh ne pride.

korejska nega kože

Korejska kozmetika in njihova skrivnost

V letu 2019 je bila korejska kozmetika ocenjena na 9.4 milijarde dolarjev, kar jih uvršča na lestvico 10 največjih lepotnih trgov na svetu. Čeprav njihova tradicija lepotnih pripravkov sega nazaj več stoletij, pa so se ti po svetu razširili šele v zadnjih nekaj letih, predvsem po zaslugi širjenja njihove popularne kulture na zahod.

Skrivnost, zakaj je korejska kozmetika vedno bolj priljubljena tako pri moških kot pri ženskah, so sestavine, ki jih v lepotnih izdelkih drugod po svetu ni mogoče najti ali pa še niso široko uporabljeni. To so na primer izvlečki japonske murve, izvleček gline iz Amazonije, tigrovo zelišče, izvleček virginskega nepozebnika, izvleček filipinske limete in polžje sline, probiotiki, kislinski izvlečki … Predvsem nega obraza z izvlečki iz polžje sline, ki jo v Aziji uporabljajo že stoletja, je pri nas popularna šele zadnjih nekaj let. Ali pa uporaba BB krem, ki so v hipu osvojile Ameriko in Evropo ter postale nepogrešljiv del vsakodnevne jutranje rutine vsake ženske.

Kateri so najbolj priljubljeni izdelki?

Korejska kozmetika obsega široko ponudbo izdelkov za telo in lase, vendar med najbolj priljubljene in nepogrešljive izdelke sodijo korektorji, kreme, poživitveni serumi, esence in ampule, maske iz morske trave, pilingi ter nega obraza s kremami iz različnih naravnih izvlečkov. Veliko pozornost namenjajo tudi zaščiti kože, ki je nekoliko bolj občutljiva na močne sončne žarke, poleg tega pa se zavedajo, da pretirano izpostavljanje soncu koži škodi in jo stara. Zato so BB ali CC kreme obvezen del vsakodnevne rutine, ki poleg zaščite tudi prekrivajo nepravilnosti na koži.

vzhodni lepotni standardi

Kako izgleda njihov vsakodnevni lepotni ritual?

Če nega obraza zahodnih žensk traja le nekaj minut, pa Azijke k temu pristopajo z veliko več pozornosti, skrbnosti in časa. Njihov lepotni ritual traja tudi uro in več, za doseganje popolnega videza pa vsak dan sledijo 8 do 10 korakom lepotne rutine. Najprej z odstranjevanjem ličil, čiščenju kože s pripravki na oljni in vodni osnovi, pilingom in čiščenju s tonikom. Sledi nanos lahkih hidratantnih koncentratov, tretmajev kot so serumi ali ampule, nanos maske, kreme za oči, vlažilne kreme in na koncu še zaščite pred soncem.

nega obraza

Missha izdelki v Sloveniji

Po zaslugi široke ponudbe izdelkov je njihova korejska kozmetika ena najbolj priljubljenih znamk pri nas. Znani so po uporabi naravnih sestavin in inovativnih formulah. Nega obraza z njihovimi izdelki pomaga ohranjati vlažnost kože ter učinkovito zavira procese staranja, njihova BB krema pa je bila leta 2020 širom sveta prodana v več kot 120 milijonih izdelkov.

Nega obraza je najpomembnejši asortiman, zato boste v spletni trgovini našli široko ponudbo izdelkov – od čistilnih izdelkov, krem, krem za sončenje, krem za okrog oči, pilingov, tonikov, serumov ipd., pa tudi izdelke za telo, lase, ličila in darilna pakiranja. Poleg izjemne učinkovitosti njihovih izdelkov vas bosta prepričali še nežna tekstura in opojne dišave. Vsi izdelki so testirani s strani resničnih uporabnic.

korejska kozmetika in njihova skrivnost

Kaj pa moška nega obraza?

Tako kot ženske se tudi moški zavedajo pomembnosti kože in skrbi zanj. Če zahodni moški za svoj lepotni ritual porabi le nekaj minutk, pa Azijci temu posvečajo več pozornosti. Več kot tri četrtine Korejcev se poslužuje takšnih in drugačnih lepotnih tretmajev (obisk frizerja, lepotnih salonov, domačih lepotnih tretmajev ipd). Moški lepotni standardi narekujejo čisto, gladko in mehko kožo na obrazu.

One thought on “Zakaj je korejska nega kože tako posebna?

Komentarji so onemogočeni.