prehrana in zdravje

Popolna skrb za vse dele kože

Da je koža naš največji organ in zaščita, je poznano. Zaradi nenehnega stika z različnimi materiali, naših navad in okoljskih ter drugih vplivov pa je podvržena različnim poškodbam in reakcijam. Danes obstaja mnogo rešitev za tovrstne težave, zato se je včasih težko znajti glede tega, katera bi bila prava za nas. Investiranje v dobro kremo, ki nam ustreza, je vselej vredno našega časa, saj je takorekoč tudi prva pomoč, ko nastopijo zapleti. Na primer za povrhnji del je zelo popularno konopljino mazilo, ki že nekaj časa slovi po svojih zdravilnih učinkih pri težavah s kožo. Če je vneta, pordela, razdražena ali nas srbi, nam konopljino mazilo lahko hitro prinese olajšanje. Med drugim si lahko več o tem preberete na naslednji povezavi: https://www.zeleni-dotik.si/terapevtsko-cbd-mazilo-za-kozo

Skrbeti pa moramo tudi za bolj globoke dele oziroma podkožje. Tam se nam lahko prekomerno nabira maščoba ali nam nastane celulit, ki ima veliko vzrokov, pa tudi gube izvirajo od tod. Za take primere se lahko poslužimo obsežnejših metod, saj zgolj kreme ne zadostujejo. Ena takih je endermologija oziroma lipomasaža z napravo LPG alliance, ki spodbudi kožo, da celice ponovno postanejo bolj aktivne, zato pride do obnove od znotraj, hkrati pa se zmanjšajo nepravilnosti. LPG alliance sestavlja lipomasažna glava, ki deluje na neboleč in varen način, zato je tudi okrevanje kratkotrajno. Podobnih postopkov je še več, zato se pri ponudnikih po posvetu odločimo za tistega, ki nam predstavlja najbolj udobno in varno izkušnjo.

konopljino mazilo1

Nega zunanjega dela

Ker je kožno področje veliko, se moramo ves čas tako ali drugače ukvarjati z njim. Pozimi se nam izsušuje ali popoka, poleti se moramo paziti sončnih opeklin, lahko se nam prekomerno masti ali poti ali pa se soočamo z različnimi reakcijami na hrano, zdravila ali okužbe, ki imajo za posledico na primer urtikarijo ali koprivnico, ki nam zaradi srbeža krajša noči. Z različnimi naravnimi ali farmacevtskimi pripravki lahko veliko stanj izboljšamo ali vsaj preprečimo širjenje tegob. Najboljše je, poleg ostalih kozmetičnih in higienskih preparatov, ki naj bodo visokokakovostni, imeti pri roki vsestransko uporaben balzam, s katerim lahko rešimo več vsakdanjih nevšečnosti naenkrat. Omenjeno konopljino mazilo je eno tovrstnih, izberimo pa takega, ki izvira s strani priznanih proizvajalcev.

LPG alliance1

Vsestransko konopljino mazilo

Konopljino mazilo lahko uporabljamo po celem telesu, in sicer večkrat na dan, stranskih oziroma psihoaktivnih učinkov pa pri tem ni. Nekateri izdelki vsebujejo tudi druge sestavine za drugačno teksturo ali nadgradnjo delovanja. Pomembna je prava koncentracija CBD izvlečka, da lahko deluje terapevtsko. Ustrezno za uporabo je pri pojavu aken, ekcemih, pikih insektov, luščenju, ranah, sončnih opeklinah itd. Konopljino mazilo je primerno tudi pri boleznih, kot je atopijski dermatitis in psoriaza, ki ju lahko zadržuje v stanju mirovanja oziroma ublaži njune posledice, o čemer priča veliko uporabnikov (nekaterim zato ni potrebno nanašati kortikosteroidov).

konopljino mazilo2

Pristop od znotraj

Zdrav način življenja se odraža v naši celotni podobi, vendar se s staranjem, hormonskimi spremembami ali zaradi drugih razlogov kljub temu delovanje nekaterih celic upočasnjuje. Naša cirkulacija se lahko zaradi tega poslabša, povečujejo pa se težave v podkožju, ki so vidne tudi navzven: uvelost, izguba prožnosti, elastičnosti, gubanje, nabiranje celulita itd. Ugotoviti moramo vzroke, da lahko izberemo ustrezne terapevtske metode in kolikor se da popravimo stanje, če je to možno.

LPG alliance2

Učvrstitev z LPG alliance

Z navedeno LPG alliance tehnologijo, ki je tudi cenovno dostopna, lahko učvrstimo tkivo, potrebovali pa bomo približno šest terapij, da bodo vidni opazni rezultati. Zmanjša namreč lahko maščobne obloge na stegnu, pasu in bokih, in sicer med 2 do 4 cm oziroma do 70 % oblog. Velikokrat so razporejene neenakomerno, kar je odvisno od telesne zasnove, pa tudi naših vzorcev gibanja oziroma bolje rečeno mirovanja. Dolgotrajno sedeče delo bo na primer močno vplivalo na izgled našega spodnjega dela telesa. LPG alliance pa ima sposobnost preoblikovati telo tako, da naša postava po tretmajih pridobi bolj uravnotežen izgled. Seveda brez spremembe življenjskega sloga na dolgi rok ne bo šlo, vendar proces lahko pričnemo s tovrstnimi postopki, da pridobimo spodbudo.

LPG alliance lahko pomaga tudi pri težavah z nogami, saj pospešuje limfni sistem. Nekateri se pogosto soočajo z oteklimi in bolečimi nogami in tudi v tem primeru so krivec naše navade ali prisilne drže, ki oslabijo krvni in limfni obtok, s tem pa se prično nabirati toksini, kar je opazno med drugim v nogah.

LPG alliance

Sozvočje vseh elementov

Kot navedeno, moramo do kožnih vprašanj pristopati celostno, saj moramo dobro poznati, kaj ustreza našemu telesu. Na nekatere dejavnike žal nimamo vpliva, pri tistih, ki jih lahko spremenimo, pa imamo zaveznike kot je konopljino mazilo ali LPG alliance. Pri ponavljajočih težavah ali morebitnih nenavadnih, izstopajočih tvorbah ne oklevajmo z obiskom dermatologa ali drugih strokovnjakov, da postavijo pravilno diagnozo in priporočijo tip zdravljenja. Sicer pa osnovno načelo pravilne prehrane in vadbe, dovolj tekočine, izogibanja negativnim vplivom, dobre nege in tudi pravih izdelkov predstavljajo solidno pot k zdravemu izgledu kot tudi dejanskemu stanju naše polti.