šport in prosti čas

Modno-udoben trend oblačenja

Se še spomnite, ko so ženski puloverji zapustili omaro le ob kakšnem sprehodu in moške trenirke spodnji del so uporabljali le za sproščeno poležavanje na zofi? Ker se časi in moda zelo hitro spreminjajo, takšnih udobnih oblačil ne nosimo le ‘’za doma’’, ampak tudi pri vsakdanjih opravilih. Udobni materiali in modni dizajni so pripomogli k temu, da ob pogledu na njih sploh ne opazimo te domačnosti oziroma jih ne predalčkamo več med oblačila za prosti čas.

Čas epidemije pa je še posebej poskrbel, da smo pri delu od doma, skoku v trgovino, rekreaciji in ostalih norčijah iskali le takšna oblačila. Moramo priznati, da so napredovala v lepoti, barvah, dodatkih, materialih, dizajnu in kvaliteti, zato ni potrebno, da se v njih skrivamo samo med štirimi stenami. Ljubitelji mode, bodo vse te kose znali tako dobro skombinirati, da bodo izgledali kot iz revije. Modni strokovnjaki svetujejo, da so ženski puloverji pomešani z drugimi stili, saj tako ustvarimo svojevrsten videz in s tem pokažemo tudi kako kreativni smo.

ženske jopice z kapuco

Ženski puloverji ostajajo trendovski

So priročni, praktični in zato priljubljeni na vseh področjih ter v vseh starostnih skupinah. Ogrejejo že ob pogledu na njihove različne motive in barvne kombinacije, razvajajo pa nas skozi vse leto ne glede na letni čas. Ženski puloverji  s kapuco v ravnem kroju, je še vedno klasika in najpogosteje viden na nežnejšem spolu. Ker je bombaž večji del njegove strukture je zato tudi bolj zračen in koži prijazni. V kombinaciji s krili, hlačami ali kar čez obleko boste prave manekenke. Se še vedno pričakuje, da boste na poslovnem sestanku v resni srajci in elegantnem kostimu? Brez težav so ženski puloverji zamenjali takšno opravo, brez da bi prikrajšali eleganten in ženstveni videz.  Lahko rečemo, da so postali nenadomestljivi, nič važno kakšna je narava vašega dela, saj so ženski puloverji vedno ‘’in’’..

ženski puloverji

Moške trenirke spodnji del narekujejo modo

Prevečkrat zapostavljeni, a nepogrešljivi del moške garderobe so moške trenirke spodnji del. Kaj je lahko boljšega kot občutek, ko moški po napornem delavniku odvrže delovne ali poslovne hlače in se zlekne v udobje, ki ga zagotavlja takšen kos. Pozabite stereotipne predstave o njej, saj postaja nepogrešljiva tudi pri priložnostih, kjer bi se sicer oblekli bolj elegantno. Kvalitetne in modne z mehke tkanine tako srečujemo na pijači v mestu, v pisarni ali pa celo na neformalnih poslovnih srečanjih. Pastelna barvna paleta in zaključek s patentom dajo temu sicer praktičnemu kosu resnično eleganten vtis.

trinerke1

Ne le pri družabnih dogodkih, moške trenirke spodnji del si omislite tudi, ko želite biti resnično oblečeni po zadnjih modnih trendih. Naj gre za stiliziran vojaški vzorec ali pa kričeče turkizno barvo, v svoj unikaten stil lahko brez zadržkov umestite spodnji del trenirke. Sodobni stil življenja narekuje, da mora moški ničkolikokrat združevati prostočasne in delovne aktivnosti, zato je to logična izbira mnogih. Elastični pas skrbi za udobje, okrasna vrvica in stranski všiti žepi pa poleg funkcionalnosti služijo kot modni dodatek. Za popoln vtis za obutev izberite stilske in udobne športne copate in ne bojte se poseči po kričečih barvah ali beli barvi, barve osemdesetih so namreč nazaj.

moške trenirke spodnji del

Na sceni že dolgo, a zažarele šele sedaj

Ime trenirka sicer izhaja iz angleškega prevoda “tracksuit”, ki lepo ponazarja izvor trenirk. To oblačilo je v 60. letih prejšnjega stoletja bilo namenjeno za atlete in ostale športnike, za udobno vadbo. V razmeroma kratki zgodovini je prehodila – ali pa pretekla – dolgo pot. Od začetnih materialov v obliki najlona z zadrgo smo danes prišli do optimalne mešanice bombaža, poliestra in elastana. Pravzaprav lahko rečemo, da so moške trenirke spodnji del šele v zadnjih letih dobile pravi pomen in mesto, ki si ga zaslužijo. Zmes materialov, ki zagotavljajo udobje in tudi “dihajo”, so poleg kavbojk postale klasika pri najboljšem razmerju med udobjem in eleganco. In kot kaže, še niso rekle zadnje besede, prav nasprotno se zdi, da so pravzaprav vstopile šele v evolucijsko pomlad. Zato nikar ne skrbite, trenirka bo še naprej skrbela za vedno večje udobje v trendovski obliki.

moške trinerke1

Bomo ta slog oblačenja kdaj popolnoma opustili?

Delo od doma je postala stalnica za marsikaterega zaposlenega, s tem pa je tudi tekstilna industrija poskrbela za izdelavo več praktične konfekcije, saj smo kupovali samo še to. Ženski puloverji za na zoom sestanek in takšen za na kavč ter samo en kos moške trenirke spodnji del, ker na sestanku preko interneta, ga nihče ne opazi, ker se skriva, kamor kamera ne doseže. Samo da je široko, mehko in da nas nikjer ne tišči, ko smo pridno pridobivali na teži.

Material, ki ne vsebuje elastana bi nas hitro opozoril, da smo pridelali večjo konfekcijsko številko in da moramo ustaviti konje pri prenajedanju, karantenski slog oblačenja pa ni trkal na našo podzavest, ampak je pozdravljal dodatne kilograme im nam govoril da je vse ok. Ker nam takšna sproščenost odgovarja, verjetno tega sloga ne bomo nikoli opustili, ampak se bo samo dopolnjeval v detajlih in kmalu ne bo več opazno, da smo se tako urejali le za prosti čas.