šport in prosti čas

Kako stopiti v boj z odvečno maščobo okrog pasu?

Nezdrav način življenja, premalo telesne aktivnosti in preveč stresa nam nakopljejo obroče okoli trebuha, ki jih težje izgubimo, kot pridobimo.  Problem ne nastane samo v estetskem videzu, ampak tudi v povišanem krvnem tlaku, holesterolu, sladkorju in drugih vnetjih, ki vodijo v različne bolezni. Vsi, ki se ukvarjajo z preoblikovanjem in vzdrževanjem oblike telesa bodo enakega mnenja, da fitnes klop za trebušnjake težav ne bo odpravila, če najprej ne bomo skrbeli za zdrave obroke in način kako telovadimo. Klop za trebušnjake nam bo omogočila nemoteno izvajanje vaj, saj stabilno stoji in se med treningom ne premika, tako da se bomo lahko posvetili izključno pravilni izvedbi.

vadbena klop za trebušnjake1

Enostavno = praktično= fitnes klop za trebušnjake

Ta dodatek za dvig z upogibom trupa ne zavzame veliko prostora, zato klop za trebušnjake lahko v času rekreacije postavimo kar v udobje dnevne sobe. Enostavna je za montažno, ko pa je ne potrebujemo več, jo z lahkoto skrijemo v omaro ali pod posteljo.  Višino in nagib si nastavimo po naših željah, to pa pomeni da, višji ko bo naklon, večja bo obremenitev mišic. Če bomo dosledni in res sami sebi obljubimo, da bomo zmanjšali obseg trebuha, je klop za trebušnjake prava pot do fit postave.

ogrevanje pred treningom

Nasveti za vadbo

Preden začnemo z delom, se je potrebno dobro ogreti, da ne bi prišlo do poškodb. Treba jih je izvajati počasi in kontrolirano, drugače nima smisla, da ste kupili klop za trebušnjake. Treba je uporabljati vse dele telesa, ko pa pridemo do točke, kjer se pojavi bolečina zaradi napora, za tisti dan zaključimo in si dobro raztegnemo vsako mišico posebej. Pomemben je tudi način dihanja, saj tako fizične sposobnosti izkoristimo optimalno, v primeru, da zadržujemo dih, lahko pride do omotice. Svoj um je vedno treba preklopiti iz delovnega v način treninga, saj bomo le tako naredili nekaj dobrega za našo postavo in zdravje.