šport in prosti čas

Kam na dopust z dojenčkom po Sloveniji?

Se želite odpraviti na krajši oddih, a se še odločate, ali bi svojega dojenčka pustili pri starih starših, ali pa bi ga vzeli s sabo? Zakaj ga ne bi vzeli kar s sabo? Že zdavnaj so minili časi, ko so starši morali ostati doma s svojimi majhnimi otroki, se popolnoma posvetiti skrbi za najmlajšega družinskega člana ter se posledično tudi odpovedati več kot zasluženemu oddihu.

Ker smo ljudje danes veliko bolj mobilni in iznajdljivi pri iskanju informacij, lahko hitro najdemo nekaj dobrih predlogov, kam z dojenčkom po Sloveniji. Obenem nam sodobna tehnologija in pospešen infrastrukturni razvoj  ponujata mnogo več možnosti na področju turizma, zato imajo mladi starši, željni dopusta, veliko izbire pri iskanju njim ustreznega načina preživljanja prostega časa. Potovanje z majhnimi otroki je tako postalo nekaj popolnoma vsakdanjega. A ravno zaradi tolikšne izbire se je včasih težko odločiti, zato vam v nadaljevanju ponujamo nekaj idej, ki so vam lahko v pomoč, če se še niste odločili, kam na dopust z dojenčkom v Sloveniji.

kam na dopust z dojenčkom2

Preživljanje toplih poletnih dni na slovenski obali

Ker je poleti na voljo veliko več naravne svetlobe, je to najbolj primeren čas, da se vsi skupaj naužijemo sonca in morja. A pri tem je seveda treba paziti na ustrezno zaščito proti UV žarkom, zato je nujno potrebno zagotoviti dovolj sence, kjer se boste lahko s svojim malčkom igrali ali pa skupaj počivali.

Če se torej sprašujete, kam na dopust z dojenčkom v Sloveniji, se lahko odločite za najem apartmaja v Portorožu, in se odpravite na tamkajšnjo plažo, ki velja za eno od najdaljših slovenskih plaž. Veliko sence pa ponuja plaža v Izoli, ki je poleti izredno priljubljena. Ena od vse bolj priljubljenih destinacij je tudi Strunjan, kjer si lahko ogledate prečudovite naravne lepote Krajinskega parka Strunjan.

kam na dopust sa dojenčkom2

Kam z dojenčkom po Sloveniji, če vas vabijo gore in jezera?

Ena od najpriljubljenejših počitniških destinacij je zagotovo Bled, ki ga lahko obiščete tako poleti kot pozimi. Tam lahko preživite lep vikend ali pa se odločite za enodnevni izlet, če vam to bolj ustreza. Mesto Bled skupaj z okoliškimi kraji in vsem dobro znanim Blejskim jezerom ponuja ogromno aktivnosti za družine z majhnimi in velikimi otroki.

Če ste se zdaj dokončno odločili, kam na dopust z dojenčkom v Sloveniji, verjetno želite izvedeti še, kaj vse lahko počnete, ko prispete na Bled. Poleti se lahko potepate po blejski okolici, se sproščate ob jezeru ali se prepustite kakšnim vodnim aktivnostim. Pozimi pa se lahko odpravite na sankanje ali smučanje na Voglu ali Krvavcu ali pa greste drsat na enega od naravnih drsališč na Blejskem ali Bohinjskem jezeru. Če to zaradi neustreznih vremenskih razmer ni možno, pa vam je na voljo umetno drsališče pri Kavarni Park. Če boste bivali v hotelu, je razveseljiva novica ta, da nekateri hoteli ponujajo tudi manjša ali večja otroška igrišča.

kam na dopust sa dojenčkom.3

Slovenski kraji so zanimivi tudi za sproščanje ob reki

Ljubitelji slovenskih rek ob vprašanju, kam na dopust z dojenčkom v Sloveniji, takoj pomislijo na družinski izlet ob eni od številnih slovenskih rek. Naše največje in tudi najbolj obiskane reke, kot so Sava, Krka in Kolpa, ponujajo mnoge sprehajalne poti, ki so primerne za starše z majhnimi otroki, saj se na njih sprehajajo lahko tudi z otroškimi vozički.

Lahko se ustavite ob kakšnem gozdu in priredite piknik na enem izmed travnikov, na katerem lahko sproščeno uživate med svojimi najdražjimi.

am na dopust sa dojenčkom

Kam na dopust z dojenčkom v Sloveniji med jesenskimi počitnicami?

Zelo kmalu se bomo vsi skupaj razveselili jesenskih počitnic, ki jih lahko preživimo tudi na prostem. Skupaj s svojimi najmlajšimi se lahko odpravite na koroško podeželje. Vikend lahko preživite na Ravnah na Koroškem, kjer ponudba vključuje številne športne aktivnosti, izlete, pohode in ogled tamkajšnjih kmetij, kjer se lahko otroci igrajo in preživljajo čas z domačimi živalmi. Izbirate lahko med različnimi nastanitvami, saj lahko bivate v hotelu, koči, apartmaju ali turistični kmetiji.

kam na dopust z dojenčkom3