šport in prosti čas

Uživajte brezskrbno v vožnji prihodnosti

Ste se tudi vi znašli med tistimi, ki so jih električni skiroji popolnoma obnoreli? Ali si tudi vi želite opustiti ali vsaj zmanjšati uporabo avtomobila in prispevati svoj delež k zmanjševanju izpušnih plinov, s katerimi brezglavo vse bolj onesnažujemo okolje? Morda je prav zdaj pravi čas za nakup privlačnega dvokolesnika, ki bo vašo vožnjo po mestnih ulicah spremenil v brezskrbno potovanje, v katerem boste lahko še bolj uživali.

Vse deloholike, poslovneže, rekreativce in tudi tiste, ki preprosto uživajo med sproščeno vožnjo po asfaltu, bo nedvomno popolnoma očaral novi Segway f40i s svojo robustno obliko in izjemno zmogljivo baterijo. Če vas zanima več o tem izdelku, za podrobnejši opis obiščite spletno trgovino A1: https://www.a1.si/elektricni-skiroji/elektricni-skiro-segway-f40i. Še prej pa si lahko v nadaljevanju preberete nekaj koristnih podatkov o tem, kako morajo biti opremljeni varni električni skiroji, da vam bo zagotovljena popolna varnost med vožnjo po prometnih cestah in mestnih ulicah.

električni skiroji4

Eleganca in moč robustne zasnove

Verjetno nihče ni popolnoma imun na estetski vtis sodobnih prevoznih sredstev, med katere zagotovo spadajo vse bolj priljubljeni električni skiroji, ki so na voljo v številnih različnih izvedbah. Poleg njihove minimalistične osnovne zasnove, preprostih in nezahtevnih linij, se vse več proizvajalcev zdaj poigrava tudi z izpopolnjevanjem dizajna, v katerega poskušajo vdihniti kanček klasičnosti in elegance. Vse bolj je pestra tudi izbira uporabljenih materialov in barv, zato je odločitev pri iskanju pravega modela res težka.

Vendar videz ni vse, kar zagotovo velja tudi, ko se sprašujemo, kaj vse morajo imeti električni skiroji za udobno in varno vožnjo. Zelo pomemben je namreč predvsem praktičen vidik, preprostost uporabe, možnost nastavitev za popolno uporabniško izkušnjo, kot tudi moč motorja, od katere je odvisen maksimalen doseg enega polnjenja in najvišja možna hitrost.

električni skiroji

Varni električni skiroji so opremljeni z ustrezno obvezno opremo

Uporaba obvezne opreme za vsako prevozno sredstvo je jasno določena v slovenski zakonodaji. Ta pa električne dvokolesnike, med katere spadajo skiroji in kolesa, deli na dve različni kategoriji. V prvi kategoriji so električni skiroji in kolesa z nazivno močjo 250 W ter maksimalno hitrostjo 25 kilometrov na uro. V drugi kategoriji pa omenjeni dvokolesniki z nazivno močjo nad 250 W ter maksimalno hitrostjo, višjo od 25 kilometrov na uro.

Po določbah Zakona o motornih vozilih tako velja, da električni skiroji z nazivno močjo do 250 W, ki dosegajo maksimalno hitrost 25 km/h in so brez sedeža, ne potrebujejo registracije. V primeru, da namestite sedež, pa boste morali takšno prevozno sredstvo registrirati.

Sicer pa morajo vsi električni skiroji biti opremljeni z ustreznimi zavorami in odsevniki, kar pomeni, da morajo imeti rumene ali oranžne odsevnike na obeh straneh, na zadnji strani pa je obvezen rdeč odsevnik, ki odseva rdečo svetlobo ponoči. Najnovejši model Segway f40i ima vso potrebno obvezno opremo, med katero spada tudi sprednji žaromet, ki ga mora voznik imeti prižganega med nočno vožnjo. Voznik je lahko mladoletna oseba, a morajo vsi, mlajši od 18 let, obvezno nositi čelado.

el skiroji1

Udobna in varna vožnja z izjemnim Segway f40i

Za najsodobnejše modele dvokolesnikov sta značilna široko podnožje in trikotni cevasti okvir, ki skupaj tvorita močno, robustno obliko. Ta vam zagotavlja maksimalno udobje med vožnjo. Obenem za dodatno stabilnost poskrbijo velike pnevmatike z notranjostjo, prevlečeno s slojem posebnega želeja, ki omogoča samopopravljivo funkcijo.

Zaradi visoke kapacitete baterije vam Segway f40i zagotavlja doseg do 40 km. Z enim samim polnjenjem boste tako lahko opravili vse svoje obvezne postanke in vsakodnevne opravke. Baterija zmore do 367 Wh, za polnjenje popolnoma izpraznjene baterije pa boste potrebovali približno 6 ur in pol. Ker je baterija nameščena v samo platformo, je s tem še dodatno poskrbljeno za prepotrebno stabilnost celotne konstrukcije, in ni se vam treba bati, da se vam bo vaš novi Segway f40i prevrnil.

ninebot skiro

Visoka tehnologija poskrbi za kakovostne pnevmatike

Tudi od pnevmatik je odvisna splošna stabilnost vsakega dvokolesnika. V primeru sodobnih modelov, ki so plod vrhunske tehnologije, kar nedvomno velja tudi za model Segway f40i, je trdnost in stabilnost zagotovljena predvsem po zaslugi posebnega načina polnjenja pnevmatik, ki zagotavlja najvišje udobje ter neprekinjeno ravnotežje med vožnjo.

To velja tudi za Segway f40i, pri katerem so elastične pnevmatike napolnjene z zrakom tako, da učinkovito absorbirajo vsak tresljaj ali udarec. S tem vam omogočajo nemoteno vožnjo po vsakem terenu, ne glede na to, ali gre za popolnoma ravno in zglajeno asfaltno pot ali pa za bolj zahtevne makadamske poti. Obenem boste tako brez posebnih neprijetnosti premagovali tudi hitrostne ovire.

električni skiro

Inovativna tehnologija in odlične zavore

Med komponentami obvezne opreme, ki so nepogrešljive za zagotavljanje varnosti pri vožnji, so najbolj pomembne ustrezne zavore. Te morajo delovati brezhibno in nikakor ne smejo biti poškodovane ali okvarjene. Če sumite na obrabo ali okvaro, odpeljite svoj dvokolesnik k pooblaščenemu serviserju.

Sodobni Segway f40i, ki ga prodaja podjetje A1, je sicer opremljen z električno in mehansko zavoro. Celotni mehanizem pa deluje tako, da med zaviranjem sistem nastalo kinetično energijo pretvori v električno. Na ta način boste lahko med vožnjo tudi privarčevali pri porabi energije.