storitve

Kako do višje pozicije v internetnem iskalniku?

V današnji digitalni dobi je pomembnost internetne prisotnosti v iskalnikih ključnega pomena za uspeh vsakega podjetja ali znamke. Profesionalna izdelava spletne strani je za to danes nujna, poleg njene tehnične dovršenosti in vizualne privlačnosti pa k vidnosti bistveno pripomore tudi zanesljiva SEO optimizacija. Ta proces je v veliki meri odvisen od uporabe tehnologije in orodij, izboljšanja uporabniške izkušnje in uporabe pravih ključnih besed. V nadaljevanju vam podrobneje razkrivamo, kako se lotiti tega procesa, katera pravila je treba upoštevati za maksimalno izpostavljenost v iskalnikih in kakšne so najboljše prakse za izdelavo internetnega mesta, ki ne bo samo privabljalo več obiskovalcev, temveč povečalo tudi prodajo.

seo optimizacija1 (1)

Kaj je zanesljiva SEO optimizacija?

SEO optimizacija je proces izboljševanja vidnosti internetnega mesta v iskalnikih. Namen tega je, da internetno mesto izpopolnite do te mere, da se le-to pojavi čim višje na seznamu zadetkov, ko nekdo išče po ključnih besedah, povezanih z vsebino vašega mesta. Višje kot se v iskalniku pojavi, večja je opaženost in verjetnost, da bodo uporabniki obiskali vašo stran. SEO optimizacija deluje na različnih ravneh in vključuje različne taktike, ki iskalnikom pomagajo razumeti vsebino vaše strani, oceniti njeno uporabnost in določiti, kako visoko bi se morala pojaviti med iskanimi rezultati. Ključni namen vsega je povečati količino in kakovost prometa preko organskega iskanja, torej brez oglaševanja.

izdelava spletne strani3

Kako deluje?

Prvi korak k izboljšanju internetnega mesta je, da poskrbite, da je to dobro tehnično postavljeno, da je odzivno, varno in prijazno za uporabo na različnih napravah. Poleg izbire pravih ključnih besed je pomembna tudi vsebina, ki jo boste objavili na internetnem mestu. Ta mora biti originalna, kakovostna in uporabna za obiskovalce. Vse to je potrebno opremiti še z elementi, ki dodatno vplivajo na kakovost v iskalnikih – fotografijami, videei, povezavami, meta opisi … Zaradi vsega omenjenega SEO optimizacija ni enkratno delo, temveč gre za nenehni proces prilagajanja in izboljševanja.

seo optimizacija (1)

Prvi korak: profesionalna izdelava spletne strani

Da je izdelava spletne strani zaupana profesionalcem, ki se s tem ukvarjajo na dnevni bazi, je ključnega pomena za vaš uspeh. Čeprav je mogoče s pomočjo različnih platform ustvariti mesto brez večjega znanja, pa sama izdelava spletne strani ni dovolj, dolgoročno pa vas lahko stane več časa in denarja. Z najemom profesionalcev boste prepričani, da bo vaše internetno mesto imelo profesionalni videz. Oblikovalci in razvijalci se s tem ukvarjajo vsak dan, tako da so vešči najnovejših tehnologij, funkcionalnosti in trendov. Zaradi tega bo vaše mesto ne samo privlačno na pogled, temveč tudi tehnično dovršeno in odzivno.

Poleg tehničnega vidika je pomembna tudi SEO optimizacija, ki se vseskozi spreminja in zato potrebujete ljudi, ki so v koraku s časom na tem področju. Strokovnjaki imajo tudi izkušnje z integracijo različnih funkcij, kot so e-trgovina, rezervacijski sistemi ali socialna omrežja, ki lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo in povečajo interakcijo z obiskovalci.

izdelava spletne strani (1)

Kako se lotiti postavitve?

Izdelava spletne strani je zapleten proces, ki poteka v večih fazah. Tako kot pri drugih stvareh tudi tukaj drži rek, da je dobro načrtovanje pol dela. Ključni koraki v postavljanju so:

 • Načrtovanje, kjer določimo cilje, ciljno skupino, strukturo in glavne funkcionalnosti internetnega mesta.
 • Zakup domene in strežnika, ki sta osnova za lansiranje strani na splet.
 • Oblikovanje, kjer ustvarimo vizualno podobo, skladno z identiteto podjetja oz. znamke, določimo barvne sheme, postavitve ipd.
 • Razvoj internetnega mesta, kjer se spiše koda in implementira vse funkcije, doda pa različne sisteme za upravljanje vsebin.
 • SEO optimizacija, kjer na mesto vnesemo ključne besede in vsebine, od tekstov, medijskih elementov, povezav, družbenih omrežij ipd.
 • Testiranje, s katerim preverimo vse funkcionalnosti, komponente, uporabniško izkušnjo, optimizacijo in vse potrebno, da je internetno mesto učinkovito in funkcionalno.
 • Vzdrževanje in posodabljanje, s katero skrbimo za odpravljanje napak, nadgradnjo sistema, dodajanje vsebin, izboljšanje funkcionalnosti in posledično doseganje vedno višjega mesta v iskalniku.

seo optimizacija2

Praktični napotki pred izvedbo

Ko je pred vami tako pomembna naloga kot je izdelava spletne strani, je dobro vedeti nekaj praktičnih nasvetov, ki jih je dobro upoštevati.

 • Poskrbite za odzivni dizajn. To pomeni, da pri načrtovanju upoštevate uporabo na različnih napravah – računalnikih, telefonih in tablicah. Vedno več uporabnikov do interneta dostopa preko telefonov, ne samo računalnika.
 • Postavite se v vlogo uporabnika in njegovo nakupno pot naredite čim bolj enostavno. Izboljšanje uporabniške izkušnje ni dobro samo zanje, temveč tudi za višje rangiranje internetnega mesta v brskalniku.
 • Vsebina je pomembna. Informativna, relevantna in edinstvena vsebina na spletni strani je ključ do boljše pozicije v iskalniku, poleg tega pa bo vašim obskovalcem ponudila vse, kar iščejo, in še več.
 • Hitrost nalaganja je pomembna. V sodobni digitalni dobi smo uporabniki vajeni, da ob kliku dobimo takojšen odziv, bodisi nalaganje internetnega mesta, bodisi nakup preko spleta. Na stran dodajte elemente, ki so prilagojeni le-tej in ki ne zavirajo hitrosti, prav tako poskrbite za redne posodobitve, popravke in izboljšave.

Postavitev in izboljšava gresta z roko v roki …

Izdelava spletne strani in SEO optimizacija sta medsebojno povezana elementa, ki igrata ključno vlogo pri uspešnosti vašega internetnega poslovanja. S spremljanjem najnovejših trendov na tem področju in neprestanim izboljševanjem tehničnih in vsebinskih delov boste bistveno izboljšali svoje mesto v iskalniku in kmalu želi tudi rezultate v obliki obiskov ali prodaje.