storitve

Kako odstraniti bradavice na enostaven način?

Bradavice so izraz za izrastek, ki se lahko pojavi kjerkoli na telesu, je pa najpogostejši na podplatih, dlaneh, sluznici ali obrazu. Prenaša jih virus HPV oz. človeški papilomavirus. Kadar imate ekcemom ali pa oslabljen imunski sistem, se lahko le te močno namnožijo in so v nekaterih primerih tudi infektivne.

Za njihovo odstranjevanje je najprej priporočljivo dermatološko posvetovanje. Če dermatolog ugotovi, da je treba kirurško ali lasersko odstranjevanje kondilomov, je to tudi najhitrejša in najvarnejša pot, da se le-te ne namnožijo ali v najslabšem primeru, okužijo še koga drugega.

kako odsttraniti bradavice

Kako odstraniti bradavice na trajen način?

Starodavna metoda, ki so jo uporabljali že naši predniki, je temeljila na uporabi raznih zelišč in pripravkov, ki so jih dali neposredno na prizadet predel in to ponavljali, dokler ni izginila ali se odluščila. Potrebna je bila velika vztrajnost, saj rezultatov ni bilo kar čez noč. Na isti princip so danes narejeni pripravki, ki jih lahko dobite brez recepta, kar v lekarni.

Nekateri pomagajo, drugi spet ne. Razlog tukaj je tudi ta, da vsak ne bo deloval na virusno okužbo in še en razlog je ta, da ni nujno, da so to, kar vidite, bradavice. V tem primeru boste naredili več škode kot koristi in zdravili kožo, ki je v bistvu zdrava. Toplo vam priporočamo, da opravite posvet pri dermatologu, ki vam bo natančno povedal, za kaj gre in vam bo lahko tudi nadalje svetoval, kakšne postopke ubrati, da se le-teh znebite.

Na trajen način bodo le-te izginile le s kirurškim ali laserskim odstranjevanjem, kjer jo odstranijo skupaj s korenino in aktivnim virusom, ter tako preprečijo njen ponovni nastanek.

kako odstraniti bradavice1

Kako poteka lasersko odstranjevanje kondilomov?

Kondilomi ali genitalni virusni izrastki, so spolno prenosljiv virus, ki se kaže z izrastki na genitalijah ter okrog anusa. Odstranjevanje poteka popolnoma enostavno, hitro in učinkovito, s profesionalnim laserskim strojem. Dermatolog gre z laserjem čez prizadete dele telesa, navadne ali virusne, na katerih se po opravljenem postopku naredi ranica, v velikosti odstranjenih izrastkov, ki se čez nekaj dni spremeni v kraste.

 

Tukaj je odgovor na vprašanje, kako odstraniti bradavice, kateri je izredno učinkovit in varen. Postopek, ki naredi minimalno poškodbo tkiva ter zagotavlja hitro celjenje. Laserska energija uniči prav tako aktiven virus, tako, da se le ta več ne ponovi. Tako le-te odpadejo same in ne puščajo brazgotin.

bradavice2

Kolikokrat je treba postopek ponoviti?

Da se prizadeti deli popolnoma znebijo virusa, so v povprečju potrebni 3 – trije obiski pri dermatologu. Seveda je odvisno tudi od velikosti izrastka, dela telesa, na katerem je ter, če je virusna ali navadna.

Ob tem postopku se lahko pojavijo tudi stranski učinki, ki pa so v veliko primerih zelo redki ali v blagi obliki. Pojavi se lahko kot:

blaga rdečina, bolečina ali hiperpigmentacija kože. V primeru, če imate predpisana zdravila, je to potrebno poudariti pred posegom, saj se lahko od žarka pojavijo na koži določene reakcije. Laser lahko prav tako aktivira virus herpesa (HSV), zato je treba včasih, pri nekaterih pacientih, predpisati profilaktično terapijo z virostatičnim zdravilom. Ta prepreči nastanek herpesa in omogoči lažje celjenje.

kako odstraniti bradavice

Kako preprečiti nastanek virusnih okužb?

Kadar se pogovarjamo o kondilomih, je na voljo cepivo proti HPV okužbe, s katerim preprečite to vrsto ter ob enem nevarno okužbo na genitalnem področju. Žal pa za navadne okužbe na rokah in nogah, le-tega ni. Priporočljivo je, da skrbite za higieno, redno umivanje rok ter uporabo primerne obutve v savnah, kopališčih ter športnih objektih.

Prav tako se poskusite ob morebitnem stiku predmetov, kot so kljuke in podobno, čim manj dotikati obraznega predela, da ne bi virusa prenesli na kožo ali v svojo sluznico.

Kako odstraniti bradavice, ki se pojavijo po telesu, zdaj vemo. Potrebna je le še nadaljnja pazljivost in primerna higiena, s katero boste tako sebe kot svoje otroke zaščitili pred neprijetnim virusom ter postopki odstranitve, le-tega.