storitve

Predelava avta na plin se izplača

Ste razmišljali o tem, da bi preobrazili svoje vozilo in ga naredili še bolj energetsko varčnega? Potem bo ta prispevek pravi za vas. Predstavili bomo glavne prednosti, ki jih ima predelava avta na plin. Cena je odvisna od več dejavnikov, kot je model vozila, a v grobem lahko transformacijo naredimo na vseh jeklenih konjičkih. Zakaj se torej odločiti za ta drastičen proces preobrazbe? Na prvem mestu so prav gotovo vrednosti bencina in dizla. V zadnjih letih so cenitve derivatov dosegle rekordne vrednosti in v zadnjih 10 letih beležijo skoraj 30 % rast. Na drugi strani so alternativna goriva in energenti cenejši in naravni bolj prijazni. Tako boste uživali v nižjih stroških vožnje pozitivno vplivali na okolje.

 

Znižajte stroške vožnje za več kot 30 %

predelava avta na plin

Kot že rečeno, so se v zadnjih letih finančne vrednosti derivatov vztrajno vzpenjajo. Drugod po Evropi je sicer predelava avta na plin že precej uveljavljena praksa, a v Sloveniji tovrstne modifikacije niso bile pogoste do pred nekaj leti. Danes se za to odloča vedno več voznikov, in sicer zaradi naslednjih dejavnikov:

  • Cenovna ugodnost: nafta je v primerjavi z ostalimi viri energije ena najdražjih pogonskih virov, na drugi strani je plin za 30 % cenejši, zato boste z vsako vožnjo opazno prihranili
  • Postopek je hiter če se boste odločili za to vrsto predelave, bo postopek izveden hitro in brez večjih posegov v notranjost vozila
  • Prijazno do okolja: ste vedeli, da je tovrsten vir energije za pogon okolju prijaznejši in v zrak spušča manj emisij?

 

Predelava avta na plin: cena naj vas ne zavede

predelava avta na plin

Celoten postopek vas lahko stane nekaj tisoč evrov, končna vrednost je odvisna od modela vozila, starosti, posebnih karakteristik motorja … Vsekakor pa se morate zavedati, da je tovrstna transformacija lahko precej draga, a to vzemite kot investicijo, ki se vam bo vsekakor povrnila. Vseeno pa vam polagamo na srce, da izberete kakovostnega izvajalca, ki pri preobrazbi ne bo ubiral bližnjic, ampak vam bo vozilo preuredil, kot si zaslužite. O celotnem postopku si lahko natančneje preberete na spletu, če imate kolega, ki mu je predelava avta na plin že znana, pa poslušajte njegov nasvet o tem, katerega izvajalca izbrati.

 

Kako poteka postopek transformacije vozila?

Postopek predelave vozila na plin ni zahtevna in je lahko izvedena v nekaj urah. Kljub večjemu začetnemu finančnemu vložku se investicija povrne že po nekaj tisoč kilometrih. Postopek za svoje delovanje ne potrebuje ekstremnih posegov v vozilo. Rezervoar se namesti na prostor, ki je namenjen rezervni gumi ali nekam drugam v prtljažnik. Prav tako gre omeniti daljšo življenjsko dobo motorja in katalizatorja, kar je na dolgi rok zares pozitivna lastnost.

 

Še vedno niste prepričani?

Če še vedno niste prepričani, ali je ta vrsta transformacije primerna za vas, smo za vas izbrali dodatne razloge, zakaj je tovrstna transformacija priporočljiva. Plinski je v primerjavi z bencinskim varnejši, saj do eksplozije pride težje, prav tako motor deluje tiše in se manj kvari. Prav tako so črpalke za ta alternativni vit goriva dostopne po vsej Sloveniji, zato ne boste nikoli v skrbeh, da bi kadarkoli ostali na cesti.