storitve

Skočite v vroče poletje s pomlajenim videzom

Med ene od najbolj neprijetnih težav v predpoletnem obdobju, s katero se srečuje večina žensk in tudi moških, so zagotovo različne težave s kožo na stopalih. Čeprav nas ima večina zgolj težave z rahlo odebeljeno ali poroženelo kožo na peti oziroma na robovih zunanjih prstov, pa je vse več tudi takšnih, ki imajo resnejše težave, ki zahtevajo intenzivnejšo obravnavo.

Eden od postopkov, ki vam lahko v takšnih primerih pomaga, je medicinska pedikura, ki je namenjena lajšanju resnejših težav s stopali, zaradi katerih prihaja do bolečin ali motenj pri hoji. Zelo priporočljiva pa je tudi za vse tiste, ki nimajo nobenih težav. Z neustrezno obutvijo lahko stopalom povzročimo nekaj začetne škode, ki se nato lahko razvije v resnejši problem. Če bi radi izvedeli, kaj je medicinska pedikura, boste o tem lahko izvedeli več v nadaljevanju.

Da pa bi v novo poletje zakorakali popolnoma sveži, poskrbite tudi za svojo kožo na obrazu. Na voljo so vam različni neinvazivni lepotni postopki in posebne terapije za pomlajevanje obraza, s katerimi si boste zagotovili bolj gladko in sijočo kožo. Tako boste resnično zasijali od glave do pet.

medicinska pedikura2

Kaj je medicinska pedikura in kako poteka?

Gre za celovito obravnavo, ki vključuje nego in vzdrževanje dobre higiene stopal. V njo pa spada tudi obvezno svetovanje glede pravilne nege in uporabe ustreznih negovalnih izdelkov. Ob prihodu v center, kjer se izvaja medicinska pedikura, vas bodo najprej povprašali o vaših težavah oziroma simptomih, če jih imate. Nato vam bodo predlagali ustrezno rešitev, ne glede na to, ali gre za bolezensko stanje ali zgolj za estetsko težavo.

Pred začetkom obravnave vam bodo najprej pripravili kopel za stopala, ki traja le pet minut. Funkcija kopeli je predvsem zmehčanje in nežno čiščenje kože. Ko je koža zmehčana, vam pediker pregleda stopala in nato razloži nadaljnji postopek. Glede na vaše stanje, vas nato čaka ali odstranjevanje obnohtne kožice in striženje nohtov ali pa odstranjevanje trde kože na peti oziroma sanacija vraščenih nohtov.

Ko je medicinska pedikura končana, sledi nanos negovalne kreme, ki se jo vmasira v kožo na stopalih. Masaža pospeši krvni pretok, obenem pa negovalna krema nahrani in zaščiti kožo. Na koncu vas čaka še svetovanje o ustrezni obutvi in negi stopal ter o morebitni uporabi različnih medicinskih pripomočkov, kot so distančniki ali vložki.

medicinska pedikura1

Zelo primerna je za odpravo številnih težav s stopali

Medicinska pedikura je primerna za vse, ki jih mučijo bolečine pri hoji in imajo nekatere druge pogoste težave, kot so otiščanci ali kurja očesa. Ravno tako je priporočljiva vsem, ki se jim pogosto vraščajo nohti ali pa imajo glivično okužbo nohtov. Zelo pomaga tudi vsem z atletskim stopalom in diabetičnim stopalom.

Pri diabetičnem stopalu gre za nastanek razjed, ki jih povzroči zaplet sladkorne bolezni. Do tega pojava pride zaradi okvare živcev na stopalu in posledične motnje prekrvavitve. Vsem sladkornim bolnikom se zato svetuje redno pregledovanje stopal. Le s pravočasnim odkritjem nepravilnosti oziroma morebitnih ran vam lahko medicinska pedikura te težave odpravi.

Redna medicinska pedikura pa je primerna tudi za starejše, ki imajo težave z deformiranimi nohti. Ti največkrat nastanejo zaradi preozke ali premajhne obutve, ki so jo starejši morali nositi v otroštvu oziroma mladosti.

medicinska pedikura1.2

Nekirurški postopki za pomlajevanje obraza

Za povrnitev mladostne kože lahko poskrbite z izbiro ustreznega tretmaja, ki bo s sodobnimi postopki vašo kožo zgladil in ji povrnil sijaj. Na voljo so vam različni preizkušeni tretmaji in terapije za pomlajevanje obraza, ki so primerne glede na vaše želje oziroma težave, ki jih želite odpraviti.

Tako lahko izbirate med cryo terapijo, radiofrekvenco in radialno endodermno terapijo, diamantnim liftingom, ultrazvočno terapijo ali LPG endermoliftom. Pri vseh navedenih terapijah gre za neinvazivne postopke za pomlajevanje obraza in vratu, ki ne zahtevajo kirurškega posega.

pomlajevanje obraza 117

Naravni lifting in stimulacija tvorbe kolagena

Terapija, ki poskrbi za povsem naravni lifting kože na obrazu, je LPG endermolift, ki deluje globinsko. S posebno masažno glavo naprava stimulira kožo z enakomernimi pulzi. Na ta način spodbudi proizvodnjo elastina in kolagena. Gre za resnično celostno pomlajevanje obraza, ki je lahko vidno že po prvem tretmaju.

Za učinkovito pomlajevanje obraza poskrbi diamantni piling, s katerim se odstranijo vrhnje plasti kože, kar spodbudi in aktivira kolagenska vlakna in vlakna elastina. Diamantni piling pospeši rast novih celic v globljih plasteh povrhnjice. Predvsem pa poskrbi za zmanjšanje posledic poškodb, ki so jih povzročile akne, gube ali prekomerno izpostavljanje sončni svetlobi.

pomlajevanje obraza1 (3)

Pomlajevanje obraza z ultrazvočno terapijo

Pri tej terapiji se uporabljajo posebni aparati, ki oddajajo ultrazvočne frekvence. Te poskrbijo za boljšo penetracijo in absorpcijo aktivnih sestavin, ki jih predhodno med postopkom nanesejo na kožo. Pri tem postopku vam najprej kožo namažejo s serumi in ampulami, ki vsebujejo peptide, vitamine ter druge hranljive in koristne snovi v visoki koncentraciji. Z delovanjem ultrazvočnih frekvenc pa vse te učinkovine hitreje in globlje prodrejo v kožo.

Ultrazvočna terapija za pomlajevanje obraza je namenjena vsem, ki bi želeli koži povrniti sijaj, ravno tako pa tudi vsem, ki imajo suho kožo. Celoten postopek traja 10 do 20 minut in ga lahko opravite po diamantnem pilingu, saj boste tako dosegli odlične rezultate.