storitve

Varno in brezskrbno na potovanjih

Podjetje za najem vozila vam zagotavlja široko izbiro osebnih in kombiniranih prevoznih sredstev že vrsto let. Njihova ponudba vključuje najboljše razmerje med kakovostjo in ceno za najem vozila. Prilagajajo se vašim potrebam in željam, vključno s krajem in časom vračila prevoznega sredstva, možnostjo potovanja v druge države, podaljšanjem storitve ter izbiro modela in znamke avtomobila. Ne glede na namen potovanja vam nudijo najprimernejše in najnovejše modele avtomobilov različnih velikostnih razredov.

zavarovanje tujina

Izberite najbolj primerno možnost glede na vaše potrebe

Od vaših potreb je odvisno, katera možnost je bolj ugodna za vas – skleniti turistično zavarovanje tujina za določen čas ali za celo leto. Če se večkrat letno odpravljate na pot za krajše obdobje na dopust ali imate poslovne aktivnosti, potem je primerno letno zavarovanje tujina, ki vključuje večkratno pot v trajanju do 90 dni. Tovrstno možnost lahko izkoristijo vsi, ki imajo pot izven svoje matične države in želijo koristiti to možnost. Ni določene zgornje starostne meje (razen pri riziki odpovedi). Starejše osebe nad 75 imajo možnost koristiti to storitev ob doplačilu. Otroci lahko koristijo to storitev pod enakimi pogoji kot odrasli, pri čemer so premije enake kot za odrasle osebe.

najem vozila (1)

Konkurenčne cene in jasni pogoji

Podjetje za najem vozila nudi sodobna prevozna sredstva pod ugodnimi pogoji. Njihove storitve odlikujejo konkurenčne cene, odlični pogoji za najem vozila ter velika izbira prevoznih sredstev. Ves čas se trudijo, da bi njihova ponudba čim bolj ustrezala vašim željam in potrebam. Pomemben del stroškov je tudi zavarovanje prevoznih sredstev. Ker nikoli ne moremo napovedati, kaj se vam lahko zgodi na cesti, je priporočljivo, da imate to storitev. To pomeni, da v primeru manjše nezgode ali večje nesreče, vi ne krijete posledic. Nekateri lahko tudi zaračunajo dodatne stroške za voznike, mlajše od 25 let ali starejše od 70 let. Nekatera podjetja zaračunavajo tudi kilometrino nad določeno mejo, na primer nad 500 prevoženimi kilometri. Pri podpisu pogodbe bodite pozorni na vse te dodatne stroške.

Zaščita na potovanju pred nepričakovanimi dogodki

Zavarovanje tujina je namenjeno vsem Slovencem, ki imajo aktivnosti v inozemstvu za krajše ali daljše obdobje, pa tudi tujcem, ki prihajajo v Slovenijo z namenom bivanja, turističnega obiska, dela ali študija. Zavarovanje tujina velja po celem svetu, razen v državi stalnega prebivališča. Izbira zavarovalne vsote je odvisna od kraja, kamor potujete. Če večinoma potujete po Evropi, zadostuje kritje z vsoto 25 tisoč evrov. Za potovanja izven Evrope se svetuje kritje z vsoto 50 tisoč evrov ali kritje z vsoto 100 tisoč. Za države, kot so ZDA, Kitajska, Japonska, Avstralija, Nova Zelandija in druge, kjer so zdravstvene storitve dražje kot v Sloveniji ali Evropi, se vedno priporoča najvišje kritje.

najem vozila2.1

Transparentnost in previdnost pred nastopom storitve

Poleg cenovne dostopnosti za najem vozila je pomembno tudi preveriti kakovost prevoznega sredstva, zanesljivost ponudnika in morebitne skrite stroške, preden podpišete pogodbo. Najem vozila se vsekakor izplača, pomembno pa je tudi vedeti, kakšni stroški vas lahko presenetijo med vožnjo. Posebno pozornost je treba nameniti davkom in letališkim dajatvam. Preverite, ali je davek že vključen v ceno. Vendar pa bodite pozorni na morebitne druge dajatve, saj jih je lahko več. Pred začetkom storitve preverite, kakšne bodo dodatne plačilne obveznosti ob vračilu ali kakšen bo skupni znesek na računu.

Zagotovite varnost na potovanju za vse člane vašega gospodinjstva

Družinsko zavarovanje tujina lahko sklenejo osebe, ki so v sorodstvenem razmerju in živijo v skupnem gospodinjstvu. To vključuje moža in ženo, stare starše in otroke do 26. leta starosti. Prav tako so vključeni stari starši in vnuki do 26. leta starosti. Za družinsko zavarovanje tujina je maksimalno dovoljeno vključiti 2 generaciji in minimalno morata biti prisotni vsaj 2 osebi. Ni pa mogoče skleniti družinske police za strice, tete, nečake, nečakinje, bratrance in sestrične. Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, čeprav je koristna, nikakor ne zadostuje. Obstajajo nekatere pomanjkljivosti, ki jih je treba upoštevati. Ena izmed pomanjkljivosti je, da evropska kartica ne krije stroškov prevoza v Slovenijo.

zdravstveno zavarovanje

Vrhunska kakovost, raznolikost in prilagodljivost

Podjetje za najem vozila redno servisira svoj vozni park in starost avtomobilov je omejena na največ eno leto, kar vam zagotavlja visoko kakovost in varnost med vožnjo. Izbirate lahko med več modeli različnih znamk, ki so primerni tako za posameznike kot tudi za družine. Poleg osebnih avtomobilov vam ponujajo tudi enoprostorce in karavane, tako da lahko na počitnice vzamete s seboj vse, kar potrebujete. Storitev je povsem prilagodljiva vašim željam in potrebam. Z veseljem vam pomagajo izbrati najprimernejše prevozno sredstvo, ki bo ustrezalo vašim potrebam.

Pomembnost kritja stroškov prevoza in zdravljenja v primeru bolezni

Če na potovanju hudo zbolite ali se poškodujete, na primer v prometni nesreči, boste morda potrebovali prevoz nazaj v Slovenijo. Strošek prevoza iz sosednjih držav je lahko od tisoč petsto evrov naprej, vendar evropska kartica ne pokriva teh stroškov. Evropska kartica ima tudi nekaj drugih pomanjkljivosti. Prva je, da ne krije stroškov zdravljenja pri zasebnih zdravnikih in klinikah v drugih državah. V mnogih državah je veliko več zasebnih zdravstvenih ustanov kot v Sloveniji, zato je možnost, da se boste obrnili na zasebnega zdravnika, večja. Vendar evropska kartica ne bo povrnila teh stroškov. Z upoštevanjem teh dejstev je naravnost nujno, da si pred odhodom uredite tudi zavarovanje tujina.