tehnika

Elegantni in zmogljivi telefoni prihodnosti

Novo sezono so pri številnih ponudnikih mobilne telefonije, kot je to na primer A1, čudovito popestrili številni modeli priznanih in priljubljenih telefonov, za katere se uporabniki kar grebejo. Če se sprašujete, o katerih govorimo, vam razkrijemo, da sta to elegantna in moderna Samsung Galaxy Z Fold 3 ter sexy iPhone 13 mini v pastelnih barvah.

Ja, vemo, oba sta izredno lepa in ponujata več, kot bi lahko pričakovali. Poglejmo si, v čemer vse, vam lahko ustrežeta.

samsung galaxy z fold3

iPhone 13 mini v pastelnih barvah kot odličen poslovni ali zasebni spremljevalec

Jesen je bila uspešna za mnoge, saj je prispela nova serija čudovitih in naprednih telefonov iPhone 13 mini, ki so že navdušili številne zagovornike Appla. Zato če uporaba telefona za vas v neki meri pomeni enako uporabo kot računalnik, vam bo tale mala zadevica, kar prikupno polepšala samo uporabo. Ponuja namreč novo generacijo čipov, večjo in zmogljivejšo baterijo ter najnaprednejšim sistemom dvojnih kamer, s katerimi lahko zajamete še tako pomembne malenkosti.

Odličen je za poslovno in zasebno rabo, saj omogoča številne nadgradnje, programe in aplikacije, s katerimi si lahko olajšate delo in odgovarjate na pomembna elektronska sporočila, pregledujete razpredelnice in grafe ter ste v stiku s podjetjem, kamorkoli že greste.

iphone 13 mini1

Prednost, ki jo prinaša iPhone 13 mini

Kot njegovi predhodniki je izdelan iz keramičnega stekla, ki je trši od kateregakoli stekla na telefonu. Je izredno trpežen, odlično ščiti pred padci in je zelo močan. iPhone 13 mini je posebna serija, ki izžareva igrivost in posebnost ter naravnost žari.Pa si poglejmo, kaj od njega lahko pričakujete in dobite:

 • izjemno hitro brezžično polnjenje: 20 W,
 • izjemen »pro motion« sistem, ki omogoča kar 28 % boljšo svetlost,
 • lepše barve in dinamično osveževanje zaslona,
 • A15 Bionic procesor, ki je hitrejši do kar 50 %,
 • odlična grafika, ki vas ne bo pustila ravnodušnih, sploh če obožujete svet iger,
 • dolga raba baterije- do kar 19 ur,
 • želen pomnilni prostor z možnostjo: 128 GB, 250 GB ali 512 GB,
 • ločljivost zaslona neverjetnih 1080 *2340 px,
 • omogoča multitouch ter senzorje: prepoznava obraza, pospešek, žiroskop, bližino, kompas in barometer,
 • videz zunanjosti pestri legiran aluminij, ki ga elegantno in nagajivo spremljajo pastelne barve, kot so: rožnata, rdeča, zelena, bela, modra ali črna.

Še posebej je iPhone 13 mini odlično zasnovan za vse, ki obožujete fotografijo, saj s svojima izredno naprednima kamerama omogoča zajem širokega kota, osvetli tudi temne dele in zajame še tako majhne podrobnosti (kot na primer ten kože in podobno). In medtem ko je Apple delal na fotografski šoli, se je na drugi strani Samsung, s svojim novim odličnim modelom Samsung Galaxy Z Fold 3, podal v filmske vode, zakaj? Berite dalje.

iphone 13 mini pastelne barve

Samsung Galaxy Z Fold 3 in filmska industrija

Le poglejte si tega modernega, močnega in kompaktnega nasprotnika, ki s svojim prepogljivim zaslonom omogoča to, kar iPhone ne more. To je čudovit doseg samostojnega stanja in realističnega ogleda video-v, filmov in več. Zaradi svojega 19,3 centimetrskega zaslona boste ob ogledih resnično uživali.
samsung galaxy z fold

Da ne bo pomote, Samsung Galaxy Z Fold 3 ne ponuja le ogledov posnetkov, vendar omogoča tudi poslovnim uporabnikom, še lažje rokovanje z različnimi programi in aplikacijami. Na voljo ima:

 • 22,5:18 amoled brezkončen upogljiv zaslon,
 • odprtje in prekrivanje tudi do 8 aplikacij,
 • možnost stranskega shranjevanja in kasnejšega odpiranja,
 • produktivnost kot tablica ali računalnik,
 • novi svet igranja iger s 120 Hz osveževanja,
 • 5-nanometrski procesor, ki zagotavlja hitrost,
 • Omogoča senzorje: prstnega odtisa, bližine, pospeška, žiroskop, kompas ter barometer,
 • močan in lahek Armor aluminijasti okvir, ki nudi vzdržljivost in ščiti vse notranje komponente,
 • vodoodporen z oceno IPX8, kar pomeni, da ga lahko odprete tudi v dežju,
 • zaslon in zadnja stran telefona sta zaščitena z izredno trpežnim Gorila Glass Victus, s katerima vzdrži tudi padce iz 2 m in omogoča tudi do 4-kratno odpornost proti praskam.

  samsung z fold

Sistem, ki ga ponuja in poganja Samsung Galaxy Z Fold 3, je Android 10 z 256 GB notranjega pomnilnika in 12 GB delovnega pomnilnika. Njegova ločljivost vam omogoča 2208* 1768 Px in kar 16 milijonov barvne globine. Baterija omogoča hitro, 25 W polnjenje ali hitro brezžično, 11 W polnjenje.Leče, ki služijo za odlično zajete fotografije, pa nudijo glavnemu fotoaparatu: 12+12+12 MP ter sekundarnemu: 10 MP.

Če bi za konec še primerjali ceno med velikanoma, kot sta Samsung Galaxy Z Fold 3, ter iPhone 13 mini, se cenovno bolj izplača Apple, saj ga v spletni trgovini, kot je na primer A1, dobite že za 30 € na mesec, medtem ko vas drug telefon stane na mesec kar 66 €. Razmislite, kateri tip uporabnika ste in ne glejte le na videz, vendar predvsem na funkcionalnosti, ki vam jo lahko določena naprava ponudi.

Priznajmo si, da sta si zelo blizu, pa vendar tako daleč. Eden je večji in tanjši, drug pa manjši in debelejši. Oba nosite neverjetno moč in sta pripravljena na zasebno in poslovno uporabo.

Že veš, kateri bo tvoj?