tehnika

Tirna vodila in vozički po ugodni ceni

Vsi stroji potrebujejo sestavne dele, ki med delovanjem skrbijo za prenos bremena. Gre za različne tipe strojnih elementov, ki jih nujno potrebujejo praktično vsi transportni sistemi. Pri tistih bolj enostavnih so najprimernejša tirna vodila, ki so za razliko od okroglih kvadratne oblike, njihovo premikanje pa poteka po tirnicah.

Pred okroglimi vodili imajo predvsem to prednost, da je njihova nosilnost precej višja. Poleg tega dosegajo višjo hitrost in tudi zmorejo večjo potovalno natančnost. Na voljo so vam različna vodila  po ugodnih cenah različnih kakovostnih razredov, razlikujejo pa se tudi glede na svojo funkcionalnost, saj je njihova uporaba odvisna predvsem od tega, kakšen je njihov namen.

Tirina vodila1

Različni tipi omogočajo različno uporabo

Med najugodnejšimi so tirna vodila in vozički proizvajalca Economy, ki so kljub nižji ceni vseeno dovolj kakovostni za uporabo pri manj zahtevnih aplikacijah. Tirnice in ležaji imajo Z0-nično prednapetost, glede na izdelavo pa spadajo v C-normalni kakovostni razred.

Na voljo so vam tudi tirna vodila TR v velikostih od 15 do 45 milimetrov. Montirate jih lahko zgoraj ali spodaj. Po natančnosti lahko spadajo v N-standardni razred in H-višji razred.

Proizvajalec THK pa ponuja zelo pester izbor najkakovostnejših vodil, med katera spadajo linearna tirna vodila različnih skupin, in sicer SR, SSR, SRS, SHW, SHS, HRW, HSR, HSV in GSR. Izbirate pa lahko med različnimi prednapetostmi in različnimi razredi natančnosti.

Linearni voziček

V katerih industrijskih panogah so nepogrešljiva?

Glede na njihovo večjo togost sistema in nosilnost ter na dejstvo, da se na tračnicah premikajo lahko valji ali tračnice, se tirna vodila lahko uporabljajo za vse vrste namenov. Primerna so tako za enostavne transportne sisteme kot tudi druga strojna orodja in linearne aktuarje.

Linearna vodila, izdelana iz nerjavečega jekla, so ključnega pomena pri strojih in napravah v prehrambni proizvodnji, nepogrešljiva pa so tudi v farmacevtski industriji. Na splošno so zelo primerna za uporabo v medicinskih napravah ali v znanosti in drugih manjših mehanskih sistemih.

One thought on “Tirna vodila in vozički po ugodni ceni

Komentarji so onemogočeni.