storitve

Kje se nahajajo linearni aktuatorji?

Uporabljajo se v industrijah, kjer je potrebna visoka hitrost in preciznost. So tihi, zanesljivi, lahki in ne potrebujejo posebnega vzdrževanja. Vgrajeni so v obdelovalnih strojih, avtomobilih, pakirnih linijah, napravah za skeniranje, diagnostiki, zdravstvu in povsod, kjer potrebujemo avtomatizacijo premikajočih elementov. Široko izbiro takšnih sestavnih delov najdemo pri podjetju Tuli. Če se izrazimo bolj tehnično, lahko rečemo, da ta ‘’inštrument’’ pretvori električni signal v linearno premočrtno gibanje, po domače povedano pa pomeni, da so linearni aktuatorji potrebni za premik ali dvig stvari iz točke A v točko B. Trenutni položaj ohranijo tudi, ko pride do izpada napajanja, kar je njihova velika prednost, saj po ponovnem vklopu, samo nadaljujejo svojo začrtano pot.

linearni aktuatorji1

V čem se med seboj razlikujejo

Med sabo se razlikujejo po dolžini hoda, hitrosti in doseženo potisno silo. Z namenskimi senzorji krmilimo njihove hode. Manjši, ki se napajajo z enosmerno napetostjo, lahko premagujemo silo do 10000 N, z večjimi, ki potrebujejo trofazno napetost in se uporabljajo za zahtevnejšo mehanizacijo pa do 30000N. Kljub temu, da so linearni aktuatorji vsestranski, je treba biti pri izbiri pozoren in vešč glede na to, kakšne parametre gibanja želimo . Sami lahko nastavimo vodoravne in navpične premike, odvisno od tega, kakšne gibe rabimo. Poznamo tri tipe: osnovni-LAT, teleskopski-LATT in miniaturni-MINI LAT.

linearni aktuatorji2

Linearni aktuatorji tudi pri podjetju Tuli

To družinsko podjetje se že več kot 30 let ukvarja s prodajo ležajev, pogonsko, alu profilno in linearno tehniko. Nizke cene, hitri dobavni roki in strokovno usposobljen kader, ki pomaga in svetuje pri izbiri opreme za stroje, nam priskoči na pomoč, kadar smo naše znanje ne zadostuje, da bi sami izvedli takšen nakup. Ni važno ali se linearni aktuatorji uporabljajo za manj ali bolj zahtevne stroje, vse odlikuje natančnost, vrhunska kvaliteta in dolga življenska doba. Ti električni cilindri so med najpomembnejšimi sestavnimi deli, da stroj lahko nemoteno deluje.